NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Čokoládově jahodový dezert s bonbóny
Čokoládově jahodový dezert s bonbóny
Recept Čokoládově jahodový dezert s bonbóny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   16.2.2016

Čokoládově jahodový dezert s bonbóny

Nepečený dezert, který je velmi jednoduchý na přípravu. Spojení jahodové a čokoládové chutí je pro mě jednou z těch nejlepších kombinací chutí. Autor: Aďka

Suroviny
2 plechovky kondenzované nezahuštěné mléko (2x170 g)
2 bal.
jahodové želé
400 ml
voda
1 bal.
Lindt bonbóny mléčné
1 bal.
dlehé dětské piškoty
jahodový sirup na namočení
50 g
mléčná čokoláda
10 lžic
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Želé zalijeme 200 ml vody a dáme rozpustit do mikrovlnky na 30 sekund. Promícháme a pokračujeme v zahřívání - dalších 30 sekund. Pokud je želé rozpuštěné, přilijeme 200 ml studené vody. Přelijeme do větší mísy a šleháme.
  2. Do našlehaného želé přilijeme za stálého šlehání kondenzované nezahuštěné mléko a spolu dobře vyšleháme (2-3 minuty). Chcete-li mít jahodovou pěnu tužší konzistence stačí přidat pouze 100 ml vody do rozpuštěného želé.
  3. Polovinu směsi vylijeme do formy na chlebíček s objemem 1500 ml, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií. Uložíme dětské piškoty namočené z jedné strany do jahodového sirupu.
  4. Odložíme do mrazáku, aby nám masa mírně ztuhla. Stejně postupujeme s druhou polovinou želé a znovu poklademe piškoty.
  5. Znovu dezert odložíme do mrazáku na 15 minut, nezapomeňte uzavřít fólii. Dezert po 15 minutách přendáme do lednice na minimálně 3 hodiny.
  6. Před podáváním vyklopíme na tác a opatrně odstraníme fólii. Ozdobíme polovinami mléčných bonbónů Lindt a polijeme rozpuštěnou mléčnou čokoládou, do které jsme přidali smetanu (čokoláda se při krájení nebude lámat).

Zdroj: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář