Mléčné řezy z listového těsta

Přidal: Gaštanka, 15.10.2014
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Velmi jednoduché řezy z listového těsta s čokoládovou sušenkou uprostřed. Vhodné ke kávičce nebo čaje.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Gaštanka, 15.10.2014
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto I.:
1 bal.listové těsto
Těsto II.:
200 gkr. cukr
6 ksvejce
400 gnastrouhaná čokoláda
400 gmleté vlašské ořechy
Krém:
600 mlmléko
3 lžícehladká mouka
3 lžícekukuřičný škrob
250 gmargarín
100 gmáslo
250 gmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 lžíčkacitronová kůra
- Z listového těsta si vyválíme dva stejně tenké obdélníky a upečeme je na opačné straně plechu při teplotě 160 stupňů do zlata.
- Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou čokoládu, mleté vlašské ořechy a nakonec vyšlehané bílky. Jemně promícháme a vylijeme do formy na pečení, kterou jsme si vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 30 minut.
- V trošce mléka si rozděláme mouku a kukuřičný škrob. Zbylé mléko si spolu s vanilkovým cukrem rozpustíme na ohni a postupně přidáme mléko s moukou a škrobem. Vaříme do zhoustnutí. Hustou hmotu necháme vychladnout.
- V jiné misce si mixérem vyšleháme máslo a margarín s moučkovým cukrem do pěny. Postupně k ní přidáváme vychladlou mléčnou hmotu a mixérem vyšleháme na tuhý krém. Přidáme citronovou kůru a dobře promícháme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Mliečne rezy z lístkového cesta.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Blätterteig-Milchschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejes szelet leveles tésztából.
KOMENTÁŘE K RECEPTU