Večer si připravíme základ pro pařížský krém. Smetanu zahřejeme (dáváme pozor, aby nezačala vřít) a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, kterou mícháním rozpustíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Pak tuto hmotu vložíme do lednice a necháme odpočívat celou noc.
Žloutky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme mléko, olej a nakonec sypké suroviny - smíchanou mouku s práškem do pečiva a práškovou čokoládou.
Zcela na závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků a jemně vařečkou promícháme. Těsto navrstvíme do kulaté formy na pečení, dno jsme vyložili pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěny formy (cca 20 min).
Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce a připravíme krém. Mixérem vyšleháme pořádně vychlazenou smetanu s čokoládou do tuhého krému a navrstvíme na těsto. Pěkně uhladíme a na vrch navrstvíme ovocnou dřeň - maliny smícháme s cukrem a dáme je vařit. Vaříme, dokud se maliny nerozvaří, přidáme želatinu a mícháním vše spojíme.