Čokoládové palačinky se šlehačkou a ovocem

Čokoládové palačinky s bohatou nadílkou šlehačky a ovoce. Pokud máte rádi palačinky, vyzkoušejte je připravit takto.

Recept Čokoládové palačinky se šlehačkou a ovocem

Suroviny

Budeme potřebovat:
750 mlmléko
300 ghladká mouka
3 ksvejce
1 lžícekakao
100 gtmavá kvalitní čokoláda
2 lžícemoučkový cukr
500 mlsmetana ke šlehání
rostlinný olej na smažení
ovoce dovnitř

Postup přípravy

  1. Kvalitní čokoládu (70% a více) rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Necháme mírně vychladnout, přidáme teplé mléko a dobře promícháme, aby se čokoláda spolu s mlékem dokonale spojila.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Vajíčka vyšleháme vidličkou, přidáme moučkový cukr, kakao a tenkým proudem je přidáme k čokoládové hmotě. Postupně přidáváme minimálně 2x prosátou mouku a vše spolu utřeme.
  3. Připravené těsto necháme minimálně 2 hodiny odpočívat a pak je na malém množství oleje (na rozpálené pánvi) smažíme z obou stran.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Naplníme je vyšlehanou šlehačkou a ovocem podle vlastní chuti. Můžete použít kiwi, jahody, pomeranč, jablko, banán nebo i exotické ovoce. Každému co chutná.

Zdroj: Vk