Čokoládové pokušení s banánem

Čokoláda a banány? To je nejlepší kombinace, jaká existuje při sladkých dezertech. Těsto je opravdu křehké a krém fantastický jemný.

Přidal:, 29.8.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Banány
Recept Čokoládové pokušení s banánem

Suroviny

Těsto:
200 ghladká mouka
100 gmáslo
80 gmoučkový cukr
1 ksžloutek
špetkasůl
špetkaprášek do pečiva
Krém:
300 mlsmetana ke šlehání
100 ghořká čokoláda
100 gmléčná čokoláda
1 PLkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
2 ksvejce
Vrch:
2 ksbanán
karamelová omáčka

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu o velikosti 36 x 13 cm.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Nejdříve připravíme krém. Vajíčka vyšleháme do pěny. Smetanu ohřejeme a odstavíme. Přidáme cukr, na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  3. Horkou čokoládovou hmotu opatrně, tenkým proudem přiléváme k rozšlehaným vajíčkům (za stálého míchání) a spojíme do jednotného krému.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Ze surovin na těsto zpracujeme kuličku, kterou rozválíme na požadovanou velikost plechu (plech jemně vymažeme máslem). Dáme péct do trouby na 180 st. cca 8-10 minut.
  5. Po 8-10 minutách těsto vyndáme, nalijeme čokoládový krém a dáme zpět do trouby. Pečeme, dokud krém ztuhne.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Upečený vybereme necháme vychladnout a poklademe banány, přelijeme karamelem a podáváme.

Zdroj: Citromhab