Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou

Můj vlastní recept na nejlepší šlehačkové řezy, které si zamilujete. Je tam sice hodně smetany, která není nejlevnější, ale řekněme si pravdu, do dobrého koláče je třeba investovat. Ačkoli tyto řezy nedělám často (zvyknu je připravovat pouze na velké svátky), připravuji je velmi ráda. Nechte se inspirovat. Autor: Izabelka

Přidal:Izabella929@azet.sk, 10.9.2017
Kategorie: Moučníky
Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou

Suroviny

Těsto: 3x
3 ksvejce
3 PLkrystalový cukr
3 PLhladká mouka speciál
3 PLhorká voda
1 ČLprášek do pečiva
špetkasoda bikarbona
2 PLholandské kakao
Pařížská čokoláda:
500 mlšlehačka 33%
200 ghořká čokoláda
100 gbílá čokoláda
Na vrch:
300 mlšlehačka 33%
1 PLcukr
2 bal.Smetafix
Kromě toho:
200 mljahodový džem domácí
1 ČLčervené gelové barvivo

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem si připravila pařížskou šlehačku, protože ta musí stát v chladničce 12 hod. Do rendlíky jsem vylila šlehačku a polámala jsem do ní čokolády. Položila na sporák a míchala dokud se zcela nerozpustila a pak jsem ji nechala jen minutku přejít varem a odstavila. Nechala jsem ji vychladit a pak odložila do chladničky.
  2. Připravila jsem těsto na korpusy. Do mísy jsem dala 3 celá vejce, 3 lžíce horké vody a 3 PL kr. cukru. Mixérem jsem vyšlehala všechno na pěnu. Mouku, prášek do pečiva, kakao a sodu jsem smíchala. Prosévala jsem ji do těsta na 3x a opatrně vmíchala. Plech 27x37 cm jsem vystlala pečícím papírem, těsto jsem vylila na plech. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. a peklo se to 10 min. Pokud se pekl první korpus, připravila jsem si těsto na druhý a pak třetí korpus. Všechny tři se pekly stejně dlouho. Upečené jsem nechala chladit na mřížce.
  3. Vybrala jsem z chladničky pařížskou čokoládu a mixérem jsem ji vyšlehala na hustou hmotu. Rozdělila jsem ji na 2 stejné části. Vložila jsem ji do chladničky.
  4. Vychladlý korpus jsem uložila na podnos a natřela jsem ho horkým džemem. Na džem jsem natřela první polovinu čokolády. Takto jsem postupovala i při druhém korpusu. Nakonec jsem položila třetí vrchní korpus. Na vrch jsem položila papír na pečení, pak krájecí desku a uložila jsem na ni 3 kg mouky. Celou noc byl koláč v chladničce.
  5. Ráno jsem šlehačku, cukr a Smetafix vyšlehala na hustou hmotu a natřela jsem ji na vrchní korpus.
  6. Zubatou stěrkou jsem udělala vzory.
  7. Ze šlehačky jsem si odložila malý kousek. Přidala jsem červené gelové cukrářské barvivo a vyšlehala znova.
  8. Zdobila jsem vrch zákusků. Krájela jsem horkým nožem. Přeji vám dobrou chuť.