NejRecept.cz Dezerty Koláče Čokoládové řezy s pravou pařížskou šlehačkou
Čokoládové řezy s pravou pařížskou šlehačkou
Recept Čokoládové řezy s pravou pařížskou šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucie Rakušanová

Dezert, který nejen skvěle vypadá, ale tak i chutná. Přesně takové jsou tyto řezy s pravou pařížskou šlehačkou. Kamarádka mě nedávno poprosila, že by potřebovala upéct něco do práce. Vyzkoušela jsem proto tento recept. Byla to sice výzva, ale rozhodně to stálo za to. Dezert je neskutečný. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   13.5.2025

Čokoládové řezy s pravou pařížskou šlehačkou

Dezert, který nejen skvěle vypadá, ale tak i chutná. Přesně takové jsou tyto řezy s pravou pařížskou šlehačkou. Kamarádka mě nedávno poprosila, že by potřebovala upéct něco do práce. Vyzkoušela jsem proto tento recept. Byla to sice výzva, ale rozhodně to stálo za to. Dezert je neskutečný. Autor: Lucie Rakušanová

50 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

5 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
100 ml
vlažná voda
100 ml
olej
1 bal.
prášek do pečiva
250 g
hladká mouka

Krém:

600 ml
mléko
2 bal.
čokoládový pudink (prášek)
5 lžic
krystalový cukr
1 ks
máslo
podle chuti
Nutella

Šlehačka:

2 ks
smetana ke šlehání
2 ks
ztužovač
2 bal.
vanilkový cukr

Pařížská šlehačka:

2 ks
smetana ke šlehání
2 ks
čokoláda na vaření
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Řezy s pařížskou šlehačkou chutnají skvěle a na první pohled vypadají jako z cukrárny. Jejich příprava obecně není příliš náročná. Mně dala nejvíc zabrat hlavně dekorace, kterou si ale můžete upravit přesně podle své fantazie.

  1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do tuhého sněhu.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáme všechny další suroviny včetně sněhu.
  3. Připravené těsto nalijeme na plech a pečeme přibližně 20 minut při teplotě 180 °C.
  4. Korpus necháme vychladnout a poté ho potřeme krémem, který jsme připravili uvařením hustého čokoládového pudinku, do kterého jsme zašlehali máslo a který jsme následně ještě dochutili Nutellou. Pokud nemáte kupovanou, můžete si udělat domácí čokoládovou pomazánku podle tohoto receptu.
  5. Vrchní část řezů ozdobíme nejprve klasickou bílou šlehačkou, kterou vyšleháme ze smetany spolu s vanilkovým cukrem a ztužovačem.
  6. Následně si připravíme pařížskou šlehačku. Na ni uvaříme den předem smetanu s čokoládou na vaření. Odstavíme z ohně, necháme přes noc vychladnout a poté vyšleháme.

Povrch řezů můžete dozdobit ještě podle své fantazie. Já jsem použila čokoládový posyp, ale hodí se i hobliny čokolády. Případně můžete ozdobu úplně vynechat. Řezy vypadají perfektně i bez ní.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář