NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Čokoládové vánoční rohlíčky
Čokoládové vánoční rohlíčky
Recept Čokoládové vánoční rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Letos jsem se pustila i do těchto čokoládových rohlíčků a byly docela chutné. Manžel mi je velmi chválil a chodil krást ještě teplé z plechu a ještě ani neslepené. Sebral jeden rohlík, nožem natřel krém a utíkal :D Poleva je jako na perníky, mně se osvědčilo přidávat i horkou vodu i citrónovou šťávu, ale kdo má ověřený recept na tu svou, tak ať vyzkouší svou. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   20.12.2017

Čokoládové vánoční rohlíčky

Letos jsem se pustila i do těchto čokoládových rohlíčků a byly docela chutné. Manžel mi je velmi chválil a chodil krást ještě teplé z plechu a ještě ani neslepené. Sebral jeden rohlík, nožem natřel krém a utíkal :D Poleva je jako na perníky, mně se osvědčilo přidávat i horkou vodu i citrónovou šťávu, ale kdo má ověřený recept na tu svou, tak ať vyzkouší svou. Autor: Petra

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

200 g
hladké mouky
100 g
moučkového cukru
100 g
čokolády na vaření
160 g
másla
2 ks
žloutky
2 lžíce
kakao

Krém:

120 g
másla
1 lžíce
rumu
1 lžíce
kakaového prášku
30 g
moučkového cukru
125 ml
mléka
1 lžíce
solamylu
1 lžíce
hladké mouky

Poleva:

1 lžíce
bílku
dle potřeby
moučkový cukr
1 lžička
citronové šťávy
1 lžička
horké vody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, ze které odebíráme menší kousky a tlačíme je do formiček na rohlíky. Já formičky nemažu olejem. Těsto je máslové, takže se určitě nepřilepí - samozřejmě je vybíráme z formiček ještě teplé.
  2. Formičky poklademe na plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 10 minut.
  3. Mléko a solamyl utřeme, abychom neměli hrudky a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  4. Máslo s cukrem vyšleháme mixérem do pěny, postupně přidáváme vychladlou kaši a vyšleháme hladký krém, do kterého ještě přidáme rum a kakao.
  5. Přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na rovnou část rohlíčků. Zalepíme druhým rohlíkem a kraje namočíme do polevy.
  6. Z bílku, citronové šťávy, horké vody a prosátého moučkového cukru vyšleháme polevu (Přidávejte cukr postupně, abyste neměli polevu příliš hustou. Pokud jste to však přehnali, přidejte po kapkách citrónovou šťávu.).

Zdroj: mamincinyrecepty

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář