Nejdříve si připravíme čokoládovou nádivku. Smetanu zahřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Přidáme 2 vajíčka, jeden bílek a mixérem vyšleháme do hladké pěny. Mléko a mouku důkladně vymícháme a přidáme k čokoládové hmotě. Promícháme a zakryjeme alobalem. Necháme vychladnout.
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutek, vanilkový cukr, kvásek a krátce šleháme. Z mouky oddělíme 2 lžíce a přidáme ji spolu s práškem do pečiva do vymícháné máslové hmoty. Vyhneteme hladké těsto, které rozdělíme na 3 stejné díly.
Každou část těsta rozválíme na pomoučené (2 lžíce, které jsme oddělili) pracovní desce do obdélníku (23 x 30 cm). Jeden plát přendáme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem. Navrstvíme 1/2 krému, položíme druhý plát těsta, který propícháme vidličkou, zalijeme druhou polovinou krému a položíme třetí plát těsta.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.
Vrch upečeného koláče polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej. Necháme ztuhnout a ostrým nožem nakrájíme na úhledné řezy.