Čokoládové ŽERBO řezy

Recept Čokoládové ŽERBO řezy

Přidal: , 3.12.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Lahodné řezy plné čokoládové nádivky a na vrchu křehká čokoládová poleva. Vynikající řezy ke kafíčku.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.12.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

200 gmáslo
500 ghladká mouka
500 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
400 mlzakysaná smetana
400 mlbílý jogurt
4 ksvejce
350 gmoučkový cukr

Nádivka:

1,5 lmléko
10 lžickr. cukr
8 lžichladká mouka
4 lžícekukuřičný škrob
300 ghořká čokoláda
250 gmáslo

Glazura:

200 ghořká čokoláda
6 lžicolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo s cukrem, vajíčkami, zakysanou smetanou utřeme do hladka, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a na závěr přimícháme bílý jogurt.
  2. Z připraveného těsta připravíte 5-10 plátů těsta. Záleží na tom, jakou velikost chcete a jaké tlusté těsto chcete.
  3. Těsta upečeme v plechu, který jsme vymastili tukem a vysypali moukou při teplotě 180 stupňů. Jeden plát se peče cca 10-15 minut (sledujeme).
  4. Všechny suroviny na přípravu nádivky (kromě másla) uvaříme na hustý pudink a necháme ho mírně vychladnout. Do mírně vychladlého pudinku přidáme na kousky nakrájené máslo a mícháním ho rozpustíme.
  5. Krémem potřeme všechny pláty těsta a poklademe je na sebe. Můžete potřít i poslední (vrchní) plát a poté naneseme glazuru (čokoládu rozpustíme, přidáme olej a spojíme). Necháme ztuhnout a krájíme ostrým horkým nožem.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit