NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Čokoládový cheesecake Čokoládový cheesecake s malinovou polevou ve velikonočním stylu
Čokoládový cheesecake s malinovou polevou ve velikonočním stylu
Recept Čokoládový cheesecake s malinovou polevou ve velikonočním stylu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
_Nikoleta_    ·   9.4.2022

Čokoládový cheesecake s malinovou polevou ve velikonočním stylu

Pokud nevíte, co připravit pro návštěvu k Velikonocům, klidně upečte cheesecake. Myslím si, že tímto koláčem nic nezkazíte, stačí ho ozdobit velikonočními sladkostmi a skvělý tematický dezert je na světě. Tentokrát nabízím recept na cheesecake ve výborné kombinaci čokoládového krému a malinové polevy.

45 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny

Sušenkový základ

150 g
sušenky
50 g
máslo

Krém

500 g
jemný tvaroh
350 g
mascarpone
200 g
zakysaná smetana
150 g
mléčná čokoláda
50 g
hořká čokoláda
2 ks
vejce
60 g
moučkový cukr
2 lžíce
hladká mouka

Malinová poleva

300 g
zmrazené maliny
20 g
vanilínový cukr
2 lžíce
vanilkový pudinkový prášek
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky rozmixujeme. Přidáme máslo pokojové teploty nebo rozpuštěné v mikrovlnce a znovu promixujeme. Vzniklou směs vysypeme do kulaté formy (průměr 24 cm) vystlané pečícím papírem a rovnoměrně utiskneme na dno. Dáme předpéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
  2. Tvaroh a mascarpone krátce prošleháme. Přišleháme smetanu, vajíčka, mouku a cukr. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce a necháme chvíli vychladnout. Po lžících přidáváme krém do rozpuštěné čokolády a promícháváme, aby se čokoláda nesrazila. Když máme část krému propojenou s čokoládou, můžeme čokoládovou část přimíchat ke zbylému krému.
  3. Připravený krém nalijeme na sušenkový základ a pečeme při teplotě 155 stupňů přibližně 55 minut. Na dno trouby dáme plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake ještě alespoň půl hodiny v pootevřené troubě, teprve poté jej vybíráme.
  4. Na polevu si rozvaříme maliny s cukrem. Následně je propasírujeme přes sítko. Hladkou část dáme zpět do hrnce, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody a vaříme do zhoustnutí. Necháme mírně vychladnout a poté rozetřeme na připravený cheesecake. Hotový ho odložíme do chladničky, ideální přes noc.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář