Čokoládový cheesecake s malinovou polevou ve velikonočním stylu

Recept Čokoládový cheesecake s malinovou polevou ve velikonočním stylu
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud nevíte, co připravit pro návštěvu k Velikonocům, klidně upečte cheesecake. Myslím si, že tímto koláčem nic nezkazíte, stačí ho ozdobit velikonočními sladkostmi a skvělý tematický dezert je na světě. Tentokrát nabízím recept na cheesecake ve výborné kombinaci čokoládového krému a malinové polevy.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Sušenkový základ

150 gsušenky
50 gmáslo

Krém

500 gjemný tvaroh
350 gmascarpone
200 g zakysaná smetana
150 gmléčná čokoláda
50 ghořká čokoláda
2 ksvejce
60 g moučkový cukr
2 lžícehladká mouka

Malinová poleva

300 g zmrazené maliny
20 gvanilínový cukr
2 lžícevanilkový pudinkový prášek
voda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozmixujeme. Přidáme máslo pokojové teploty nebo rozpuštěné v mikrovlnce a znovu promixujeme. Vzniklou směs vysypeme do kulaté formy (průměr 24 cm) vystlané pečícím papírem a rovnoměrně utiskneme na dno. Dáme předpéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
  2. Tvaroh a mascarpone krátce prošleháme. Přišleháme smetanu, vajíčka, mouku a cukr. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce a necháme chvíli vychladnout. Po lžících přidáváme krém do rozpuštěné čokolády a promícháváme, aby se čokoláda nesrazila. Když máme část krému propojenou s čokoládou, můžeme čokoládovou část přimíchat ke zbylému krému.
  3. Připravený krém nalijeme na sušenkový základ a pečeme při teplotě 155 stupňů přibližně 55 minut. Na dno trouby dáme plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake ještě alespoň půl hodiny v pootevřené troubě, teprve poté jej vybíráme.
  4. Na polevu si rozvaříme maliny s cukrem. Následně je propasírujeme přes sítko. Hladkou část dáme zpět do hrnce, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody a vaříme do zhoustnutí. Necháme mírně vychladnout a poté rozetřeme na připravený cheesecake. Hotový ho odložíme do chladničky, ideální přes noc.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit