Čokoládový dort bez použití mouky

Přidal: adkas, 3.3.2017
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Zdravé dezerty, Nejlepší dezerty, Brownies, Dezerty, Moučníky, Čokoládový dort
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud jste milovníkem sladkého a rádi papáte zdravě, připravte si sladké pokušení bez použití mouky. Jen 5 surovin vám postačí na přípravu skvělého dortu, kde místo mouky použijete mandle. Ty dokonale jak se říká slepí těsto. Zdobila jsem úplně jednoduše - na celý dort jsem položila krajkovou deku, kterou jsem posypala moučkovým cukrem (přes sítko) a opatrně deku stáhla. Vypadá to skvěle. Autor: Adkas
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: adkas, 3.3.2017
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Zdravé dezerty, Nejlepší dezerty, Brownies, Dezerty, Moučníky, Čokoládový dort
SUROVINY
200 gkvalitní čokoláda
150 gmáslo
200 gmleté mandle
100 ghnědý cukr
5 ksvejce
- Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 20 cm. Dno vyložíme pečícím papírem.
- Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Plamen vypneme, ale misku z vodní lázně nebereme.
- Vajíčka vyšleháme v druhé misce spolu s cukrem do tuhé pěny, přidáme na jemno umleté mandle bez slupky a promícháme. Za stálého šlehání přidáváme po částech čokoládovou hmotu a šleháme, dokud se hmota nespojí.
- Takto připravené těsto nalijeme do formy a pečeme 5 minut při 180 stupňovch, pak teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme ještě 20 - 25 minut.
- Nepečte příliš dlouho, abyste dort nevysušily. Ve středu má zůstat vláčný, jako brownies, pokud znáte.
- Ve formě necháme zcela vychladnout a až poté, před podáváním posypeme moučkovým cukrem přes deku.
Můj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čokoládová torta bez použitia múky.
KOMENTÁŘE K RECEPTU