Čokoládový fondant

Tak tento dezert jsem znala jen z televize. V nějaké relaci pekly koláčky a mě zaujal právě tento. Uvnitř šťavnatý, plný čokolády a na talíři dozdobené brusinkami nebo můžete ozdobit čím chcete, co vám nejvíce chutná, například oříšky, čerstvé nebo mražené ovoce, horké ovoce, koňak, no možností je mnoho. Autor: Lucka

Přidal:, 10.5.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Čokoládový fondant

Suroviny

90 ghořké čokolády
90 gmásla
60 ghladké mouky
3 ksvejce
80 gcukru krupice
brusinky nebo cokoliv na dozdobení

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozpustíme všechnu čokoládu s máslem. Mezitím si 4 zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Troubu si necháme předehřát na 190 stupňů.
  3. Ručním mixerem rozšleháme vejce, šleháme cca 1 minutu, aby vznikla hustá pěna. Poté postupně po 1 lžíci zašleháme všechen cukr, mezi každou lžící necháme rozestup alespoň 12 vteřin, pěna tak bude nadýchanější. Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  4. Do směsi zlehka zašleháme čokoládu. (Mixer na malé otáčky)
  5. Dále vmixujeme mouku, kterou prosejeme přes sítko. Vše zlehka zapracujeme. Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  6. Těsto vlijeme do 3/4 formičky. Pečeme asi 13 minut. Při pečení hlídáme, abych fondant nepřepekly. Až jsou asi po 13 minutách fondanty nafouklé ve vypouklé koule, vytáhneme je z trouby. Jak vrch v troubě praskne, je přepečeno. Uvnitř by těsto mělo být polotekuté.
  7. Po vytažení z trouby dáme i ve formičkách na desku a necháme asi 3 minuty odležet. Poté fondanty vyklopíme a dozdobíme například brusinkami.