NejRecept.cz Dezerty Moučníky Čokoládový fondant
Čokoládový fondant
Recept Čokoládový fondant
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tak tento dezert jsem znala jen z televize. V nějaké relaci pekly koláčky a mě zaujal právě tento. Uvnitř šťavnatý, plný čokolády a na talíři dozdobené brusinkami nebo můžete ozdobit čím chcete, co vám nejvíce chutná, například oříšky, čerstvé nebo mražené ovoce, horké ovoce, koňak, no možností je mnoho. Autor: Lucka

luckazubata luckazubata    ·   10.5.2018

Čokoládový fondant

Tak tento dezert jsem znala jen z televize. V nějaké relaci pekly koláčky a mě zaujal právě tento. Uvnitř šťavnatý, plný čokolády a na talíři dozdobené brusinkami nebo můžete ozdobit čím chcete, co vám nejvíce chutná, například oříšky, čerstvé nebo mražené ovoce, horké ovoce, koňak, no možností je mnoho. Autor: Lucka

Suroviny
90 g
hořké čokolády
90 g
másla
60 g
hladké mouky
3 ks
vejce
80 g
cukru krupice
brusinky nebo cokoliv na dozdobení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve vodní lázni rozpustíme všechnu čokoládu s máslem. Mezitím si 4 zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. Troubu si necháme předehřát na 190 stupňů.
  3. Ručním mixerem rozšleháme vejce, šleháme cca 1 minutu, aby vznikla hustá pěna. Poté postupně po 1 lžíci zašleháme všechen cukr, mezi každou lžící necháme rozestup alespoň 12 vteřin, pěna tak bude nadýchanější.
  4. Do směsi zlehka zašleháme čokoládu. (Mixer na malé otáčky)
  5. Dále vmixujeme mouku, kterou prosejeme přes sítko. Vše zlehka zapracujeme.
  6. Těsto vlijeme do 3/4 formičky. Pečeme asi 13 minut. Při pečení hlídáme, abych fondant nepřepekly. Až jsou asi po 13 minutách fondanty nafouklé ve vypouklé koule, vytáhneme je z trouby. Jak vrch v troubě praskne, je přepečeno. Uvnitř by těsto mělo být polotekuté.
  7. Po vytažení z trouby dáme i ve formičkách na desku a necháme asi 3 minuty odležet. Poté fondanty vyklopíme a dozdobíme například brusinkami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář