Čokoládový fondant

Tak tento dezert jsem znala jen z televize. V nějaké relaci pekly koláčky a mě zaujal právě tento. Uvnitř šťavnatý, plný čokolády a na talíři dozdobené brusinkami nebo můžete ozdobit čím chcete, co vám nejvíce chutná, například oříšky, čerstvé nebo mražené ovoce, horké ovoce, koňak, no možností je mnoho. Autor: Lucka

Přidal:, 10.5.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Čokoládový fondant

Suroviny

90 ghořké čokolády
90 gmásla
60 ghladké mouky
3 ksvejce
80 gcukru krupice
brusinky nebo cokoliv na dozdobení

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozpustíme všechnu čokoládu s máslem. Mezitím si 4 zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Troubu si necháme předehřát na 190 stupňů.
  3. Ručním mixerem rozšleháme vejce, šleháme cca 1 minutu, aby vznikla hustá pěna. Poté postupně po 1 lžíci zašleháme všechen cukr, mezi každou lžící necháme rozestup alespoň 12 vteřin, pěna tak bude nadýchanější. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Do směsi zlehka zašleháme čokoládu. (Mixer na malé otáčky)
  5. Dále vmixujeme mouku, kterou prosejeme přes sítko. Vše zlehka zapracujeme. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Těsto vlijeme do 3/4 formičky. Pečeme asi 13 minut. Při pečení hlídáme, abych fondant nepřepekly. Až jsou asi po 13 minutách fondanty nafouklé ve vypouklé koule, vytáhneme je z trouby. Jak vrch v troubě praskne, je přepečeno. Uvnitř by těsto mělo být polotekuté.
  7. Po vytažení z trouby dáme i ve formičkách na desku a necháme asi 3 minuty odležet. Poté fondanty vyklopíme a dozdobíme například brusinkami.