Čokoládový fondant s čerstvými malinami

Vypadá, že je náročný na přípravu, ale opak je pravdou. Chuť čerstvého ovoce s čokoládou je neuvěřitelná!

Recept Čokoládový fondant s čerstvými malinami

Suroviny

Budeme potřebovat:
100 gtmavá čokoláda (80 a více %)
2 ksvejce
50 gmáslo
2 lžícekr. cukr
3 lžícehladká mouka
kakao
moučkový cukr na posypání
čerstvé maliny na ozdobu

Postup přípravy

  1. Máslo a čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. V druhé misce si vyšleháme vajíčka s cukrem za pomoci vidličky. K ním přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Za stálého míchání přidáváme kakao a mouku.
  3. Připravíme si plech na pečení, který je určen k výrobě muffiniek, vymažeme si každou díru máslem nebo olejem a plníme čokoládovým těstem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů cca 5-7 minut. Z této dávky Vám vyjde přesně 7 malých tečících koláčků.
  5. Ozdobíme moučkovým cukrem a čerstvými malinami. Dobrou chuť!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.