Čokoládový koláč s jahodami, vanilkovým krémem a šlehačkou

Přidal: Jaja79, 23.3.2015
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Jahody, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Svěží ovocný dezert s čokoládovým těstem, vanilkovým krémem a šlehačkou. Výborná dobrota. Mňam! Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jaja79, 23.3.2015
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Jahody, Podle ovoce
SUROVINY
Těsto:
6 ksvejce
150 gkr. cukr
300 gmáslo
150 gčokoláda
6 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
1 bal.vanilkový pudink
400 mlmléka
4 lžícekr. cukr
125 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
čerstvé jahody nebo jiné ovoce
2 bal.smetana ke šlehání
1 bal.ztužovač
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáme rozpuštěné máslo a rozpuštěnou čokoládu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a úplně na závěr vyšlehaný sníh z bílků.
- Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou oddělovat od plechu. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout.
- Krém: V mléce rozpustíme cukr, přidáme pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, přidáme vychladlý pudink a šleháme do hladka.
- Krém navrstvíme na chladné těsto, poklademe nakrájené jahody. Vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem. Odložíme do lednice, nejlépe na celou noc. Nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čokoládový koláč s jahodami, vanilkovým krémom a šľahačkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto czekoladowe z truskawkami, kremem waniliowym i bitą śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schokoladenkuchen mit Erdbeeren, Vanillecreme und Schlagsahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csokoládés piskóta eperrel, vaníliakrémmel és tejszínhabbal.
KOMENTÁŘE K RECEPTU