Čokoládový koláč s jahodami, vanilkovým krémem a šlehačkou

Svěží ovocný dezert s čokoládovým těstem, vanilkovým krémem a šlehačkou. Výborná dobrota. Mňam! Autor: Jaja

Přidal:, 23.3.2015
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jahody
Recept Čokoládový koláč s jahodami, vanilkovým krémem a šlehačkou

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
150 gkr. cukr
300 gmáslo
150 gčokoláda
6 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
1 bal.vanilkový pudink
400 mlmléka
4 lžícekr. cukr
125 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
čerstvé jahody nebo jiné ovoce
2 bal.smetana ke šlehání
1 bal.ztužovač

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáme rozpuštěné máslo a rozpuštěnou čokoládu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a úplně na závěr vyšlehaný sníh z bílků.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou oddělovat od plechu. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Krém: V mléce rozpustíme cukr, přidáme pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, přidáme vychladlý pudink a šleháme do hladka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Krém navrstvíme na chladné těsto, poklademe nakrájené jahody. Vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem. Odložíme do lednice, nejlépe na celou noc. Nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!