NejRecept.cz Dezerty Moučníky Čokoládový koláč z červené řepy. Díky řepě v těste je dokonale šťavnatý a kdo ochutnal ani ji tam nepoznal.
Čokoládový koláč z červené řepy. Díky řepě v těste je dokonale šťavnatý a kdo ochutnal ani ji tam nepoznal.
Recept Čokoládový koláč z červené řepy. Díky řepě v těste je dokonale šťavnatý a kdo ochutnal ani ji tam nepoznal.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Vynikající koláč, který je ideální ke kávě po vydatném obědě. Já ho měla připravený za půl hodiny (bez času na pečení). Je opravdu velmi jednoduchý a chutný. Ačkoli se do těsta přidává červená řepa, nikdo, kdo ho ochutnal, to nepoznal. Řepa v něm vůbec není cítit. Koláč je šťavnatý a výrazně čokoládový, takže milovníci čokolády si přijdou na své. Určitě ho vyzkoušejte a použijte pikantní džem, tehdy je nejlepší.

Lacusin Lacusin    ·   27.5.2024

Čokoládový koláč z červené řepy. Díky řepě v těste je dokonale šťavnatý a kdo ochutnal ani ji tam nepoznal.

Vynikající koláč, který je ideální ke kávě po vydatném obědě. Já ho měla připravený za půl hodiny (bez času na pečení). Je opravdu velmi jednoduchý a chutný. Ačkoli se do těsta přidává červená řepa, nikdo, kdo ho ochutnal, to nepoznal. Řepa v něm vůbec není cítit. Koláč je šťavnatý a výrazně čokoládový, takže milovníci čokolády si přijdou na své. Určitě ho vyzkoušejte a použijte pikantní džem, tehdy je nejlepší.

30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
červená řepa
170 g
polohrubá mouka
100 g
čokoláda
125 g
máslo
170 g
hnědý cukr
3 ks
vejce
30 g
kakao
1 bal.
prášek do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Nejdříve jsem červenou řepu oloupala a jemně nastrouhala. Nevařím ji, jak je běžné v mnoha receptech. I když je strouhání o něco náročnější, stojí to za to.
  2. Máslo s čokoládou jsem rozpustila nad vodní lázní a nechala mírně vychladnout. Použila jsem kvalitní čokoládu s obsahem kakaa 78 %.
  3. Vajíčka jsem vyšlehala s cukrem do pěny a postupně přimíchala vlažnou rozpuštěnou čokoládu s máslem, nastrouhanou červenou řepu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  4. Těsto nalijte do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte zhruba 30-40 minut.
  5. Po upečení jsem povrch koláče potřela pikantním domácím džemem (použila jsem rybízový džem od mé mamky) a polila rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou, do které jsem přidala trochu mléka, aby se lépe roztírala a při krájení nepraskala.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář