Cordon bleu bez smažení, pečený v troubě

Bez zbytečného oleje, zapečené v troubě. Vynikající pochoutka jako hlavní jídlo. Někdo si neumí představit zdravější variantu kuřecích závitků nebo kuřecích řízků. Musím vám říct, že i já jsem si myslela, že chuťově to vůbec nebude ono, ale odkdy jsem vyzkoušela zapékání v troubě, již nevysmážam. Chuťově jsou téměř totožné s usmaženými na oleji v pánvi a jsou mnohem zdravější. K tomu bramborový nebo zeleninový salát, případně kousek chleba a hlavní oběd jako vyšitý. Autor: Triniti

Přidal:, 11.10.2015
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Recept Cordon bleu bez smažení, pečený v troubě

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kskuřecí prsa
1 lžičkačesnekový prášek
1/2 lžičkypepř
1 lžičkasůl
1 lžičkasušená petrželka
5 lžichořčice
8 plátkůšunka
8 plátkůsýr
2 ksvejce
1/4 šálkumléko
1,5 šálkustrouhanka
4 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme a umyjeme. Překrojíme je na polovinu tak, abychom dostali 8-9 kousků (závisí to na tloušťce a velikosti jednotlivých kuřecích prsou).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Vyklepeme na tenký plátek, který osolíme, opepříme, posypeme česnekovým práškem, sušenou petrželkou.
  3. Každý plátek potřeme hořčicí, položíme plátek šunky, sýra a srolujeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Obalíme v rozšlehaném vajíčku s mlékem a ve strouhance.
  5. Připravíme si plech na pečení, který vysteleme alobalem a potřeme olejem. Položíme rolky a dáme zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 210 stupňů cca 35 minut. Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie