Cuketa v jogurtovém těstíčku

Existuje milion způsobů jak připravit cuketu. Já jsem už zkoušela asi všechny recepty, protože minulého roku jsme měli velmi mnoho cuket v zahradě a tento rok to samozřejmě není jinak. Tento recept jsem však objevila nedávno, tak jsem ho musela vyzkoušet a musím říct, že ze všech těstíček, které se připravují na smažení, mi toto chutná nejvíce. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 4.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketa v jogurtovém těstíčku

Suroviny

1 kscuketa
1-2 ksvejce
100 mlbílý jogurt
dle potřebyhladká mouka
sůl, pepř
mletá červená paprika
česnek
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Pokud máte cuketu ze zahrady, určitě nechte i slupku. Pokud kupuji cuketu, tak ji čistím.
  2. Nakrájíme ji na asi 1 cm silné plátky, které pořádně osolíme a opepříme. Posypeme ještě červenou mletou paprikou a necháme odstát. Cuketa pustí vodu.
  3. Připravíme si těstíčko - vajíčko vyšleháme s jogurtem, postupně přidáváme mouku a prolisovaný česnek. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo těstíčko jako na palačinky.
  4. Plátky cukety nejdříve obalíme v hladké mouce a pak v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.