Cuketová buchta s domácím višňovým džemem, zakysanou smetanou a nastrouhanými ledovými kaštany

Recept Cuketová buchta s domácím višňovým džemem, zakysanou smetanou a nastrouhanými ledovými kaštany

Přidal: , 17.7.2018

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Višně

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Cuketu víte využít i při sladkých koláčech. Je velmi populární cuketový perník, který máte v oblibě určitě i vy, ale tentokrát vyzkoušejte cuketové řezy se zakysanou smetanou a domácím džemem. Vrch jsem posypala ještě strouhanou čokoládou - ledové kaštany. Pochutnal si každý, koho jsem nabídla a dokonce ani neuhodli, z čehož je těsto :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.7.2018

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Višně

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

3 ksvejce
300 gpískového cukru
1 lžíceoleje
400 gnajemno nastrouhané cukety
350 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
sklenkavišňová marmeláda
2 bal.zakysané smetany
1 bal.vanilkový cukr
2 tyčinkyLedové kaštany

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, přidáme nastrouhanou cuketu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Připravené těsto nalijeme na plech a dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
  4. Vychladlé těsto potřeme marmeládou a na vrch navrstvíme zakysanou smetanu, do které jsme přidali vanilkový cukr.
  5. Nezapomeňte vrch posypat strouhanou čokoládou Ledové kaštany.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit