Cuketová buchta s domácím višňovým džemem, zakysanou smetanou a nastrouhanými ledovými kaštany

Cuketu víte využít i při sladkých koláčech. Je velmi populární cuketový perník, který máte v oblibě určitě i vy, ale tentokrát vyzkoušejte cuketové řezy se zakysanou smetanou a domácím džemem. Vrch jsem posypala ještě strouhanou čokoládou - ledové kaštany. Pochutnal si každý, koho jsem nabídla a dokonce ani neuhodli, z čehož je těsto :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 17.7.2018
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Višně, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Cuketová buchta s domácím višňovým džemem, zakysanou smetanou a nastrouhanými ledovými kaštany

Suroviny

3 ksvejce
300 gpískového cukru
1 lžíceoleje
400 gnajemno nastrouhané cukety
350 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
sklenkavišňová marmeláda
2 bal.zakysané smetany
1 bal.vanilkový cukr
2 tyčinkyLedové kaštany

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, přidáme nastrouhanou cuketu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Připravené těsto nalijeme na plech a dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Vychladlé těsto potřeme marmeládou a na vrch navrstvíme zakysanou smetanu, do které jsme přidali vanilkový cukr.
  5. Nezapomeňte vrch posypat strouhanou čokoládou Ledové kaštany.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Můj blog: Vaření s Tomem