NejRecept.cz Zavařeniny Cuketová pikantní pomazánka
Cuketová pikantní pomazánka
Recept Cuketová pikantní pomazánka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kvietok278 Kvietok278    ·   26.7.2017

Cuketová pikantní pomazánka

Dostala jsem cukety. Zpracovala jsem je tak, že jsem udělala pomazánky do pečení a na toasty. Už jsem ji dělala i minulého roku. Obvykle jsem ji používala jako základ na pizzovníky namísto klasického rajčatového pyré. A pokud jsme měli chuť na něco speciálního, tak jsem udělala tousty, ještě horké jsem je potřela pomazánkou a ještě dala do trouby na 5 minut. Vrch jsem posypala sýrem a snídaně nebo večeře byla hotová. Autor: Dorisa

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
cuketa
3 ks
cibule
3 stroužky
česnek
5 PL
citronová šťáva
1 PL
sojová omáčka
1 lžička
cukr
chilli paprička
sůl, pepř černý
1 balíček pomůcka na konzervování Dr.Oetker
Postup receptu
Vytisknout
  1. Omyté cukety (celé) nakrájíme na kostičky. Také nakrájíme i nadrobno cibuli. Osolíme, pokapeme sójovou omáčkou, citronovou šťávou, promícháme a necháme odležet.
  2. Ke směsi přidáme rozmačkaný česnek, olej, cukr, pepř, chilli papričku a dusíme, dokud nezměknou.
  3. Potom směs rozmixujeme ponorným mixérem. Natíráme ji na chlebíček, pečivo, či topinky. Můžeme ji použít i jako hořčici k různým druhům jídel. Pomazánka je lahodnější, když ji necháme v chladu odležet.
  4. Toto je recept (suroviny) k okamžitému použití, pokud bude si pomazánku chtít připravit ve větším, tak je dobře ji sterilizovat v malých skleničkách. Tehdy přidáme do směsi i pomůcku na konzervování. Kromě cukety můžeme dát do pomazánky i další druhy zeleniny, například rajčata, papriku, feferonky.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář