Cuketová pomazánka - zásoby na zimu

Přidal: Triniti, 18.8.2016
Kategorie: Pomazánky, Zavařeniny, Cuketové recepty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud máte spoustu cuket, připravte si zásoby chutné pomazánky na zimu. Cuketovou směs můžete použít na topinky, jako omáčku k masu nebo dokonce i jako dip k lupínkům. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 18.8.2016
Kategorie: Pomazánky, Zavařeniny, Cuketové recepty
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kgžlutá cuketa
150 gcibule
100 gkečup
2 lžícerostlinný olej
1 lžíceocet
1 lžičkasůl
1 lžičkakr. cukr
podle chutičesnek
- Cuketu omyjeme a osušíme. Používejte mladou cuketu, která nemá uvnitř velké jadérka, ale pokud už máte starší a uvnitř najdete velké jadérka, vydlabejte je lžící.
- Cuketu nakrájíme na malé kostičky, které dáme do hrnce a vaříme, dokud se cuketa nerozvaří. Pokud nemáte mnoho času, můžete cuketu rozemlít na masovém mlýnku.
- Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Přidáme k rozvařené cuketě, osolíme, přidáme cukr a opepříme podle chuti.
- Přidáme olej, kečup a na malém ohni ještě dusíme cca 2-3 hodiny. Občas promícháme, aby se cuketa nepřipálila. Doba dušení záleží od cukety, podle toho, kolik vody pustí, proto vařte cuketu do požadované hustoty pomazánky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cuketová pomazánka - zásoby na zimu.
KOMENTÁŘE K RECEPTU