Cuketové halušky s brynzou, česnekem a koprem
Jedna z mnoha variací na mé oblíbené cuketové noky, tentokrát s brynzou, česnekem a koprem. Je to můj vlastní recept, určitě doporučuji vyzkoušet alespoň jednou. Autor: Janaha
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Noky (halušky):
1 ksvětší cuketa
1 ksvejce
špetkasoli
polohrubá mouka podle potřeby
Brynzová omáčka:
250 govčí brynza
1 lžícenajemno nasekaný čerstvý mladý kopr
1 - 2 stroužkyčesnek
zakysaná smetana podle potřeby
- Cuketu očistíme (rozkrojíme, vydlabeme měkký vnitřek a oloupeme) a nastrouháme na jemno. Přidáme vajíčko, sůl a tolik mouky, aby vzniklo přiměřeně husté "haluškové" těsto.
- Těsto protlačíme přes sítko na halušky do vařící vody a když vyplavou navrch, krátce (minutku) je ještě povaříme.
- Uvařené halušky slijeme, jemně pokapeme máslem nebo olejem a ještě teplé servírovujeme s brynzovou omáčkou.
- Brynzová omáčka: Do brynzy jsem protlačila 1 - 2 stroužky česneku a přidala lžíci na jemno nasekaného mladého kopru (podle chuti i více).
- Pak jsem ještě přidala trochu husté zakysané smetany na zředění (podle potřeby) a vše jsem spolu promíchala.
* Poznámka: Kdo chce a má chuť, může si na halušky dát i trochu opražené slaniny. Pokud nemáte rádi kopr, můžete ho vynechat a budete mít jen cuketové halušky s brynzou provoněné česnekem. Výborná je na tyto halušky např. i kombinace brynzy s pažitkou, bez česneku.
Můj blog: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cuketové halušky s bryndzou, cesnakom a kôprom.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Cukkinigaluska fokhagymás-kapros juhtúróval.
KOMENTÁŘE K RECEPTU