NejRecept.cz Chuťovky Cuketové hranolky s parmazánem
Cuketové hranolky s parmazánem
Recept Cuketové hranolky s parmazánem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Damndelicious

Místo klasických smažených bramborových hranolků si připravte zdravější variantu - cuketa nakrájená na hranolky, posypaná parmezánem a dokonce bez smažení.

NejLucka NejLucka    ·   24.7.2015

Cuketové hranolky s parmazánem

Místo klasických smažených bramborových hranolků si připravte zdravější variantu - cuketa nakrájená na hranolky, posypaná parmezánem a dokonce bez smažení.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
menší cukety
1/2 šálku
strouhaný parmezán
1/2 lžičky
sušený tymián
1/2 lžičky
sušené oregano
1/2 lžičky
sušená bazalka
1/4 lžičky
česnekový prášek
2 lžíce
olivový olej
2 lžíce
čerstvá nasekaná petrželka
pepř
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.
  2. V malé misce smícháme parmazán, tymián, oregano, bazalku, česnek, sůl a pepř.
  3. Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. V misce ji smícháme s olivovým olejem a poklademe ji na plech.
  4. Posypeme parmezánovou směsí a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 15 minut. Následně teplotu zvýšíme na nejvyšší stupeň a zapečeme 2-3 minutky, abychom dostali křupavou krustu. Podáváme ihned posypané čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Damndelicious

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář