Cuketové karbanátky

Namísto kukuřičné mouky klidně můžete použít bílou mouku polohrubou. Pokud jste nevyždímali cuketu správně, budete muset přidat více mouky, aby se během pečení cuketové karbanátky nerozpadly.

Přidal:, 4.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Cuketové karbanátky

Suroviny

1 kscuketa
4 PLkukuřičná mouka
1 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva
1/2 lžičkysůl
1/4 lžičkypepř
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, konce odřízneme a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Osolíme a opepříme.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. V druhé misce smícháme vajíčka, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva a nakonec přidáme cuketu, kterou v rukou stlačíme, abychom se zbavili vody, kterou pustila.
  3. Promícháme a z těsta vytvarujeme karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme s klasickou bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Zdroj: coolinarika