Cuketové ravioly s ricottou bez výčitek!

Chutné cuketové ravioly. Uvnitř nádivka z ricotty, česneku a strouhaného parmazánu. Mňamka!

Přidal:, 19.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Cuketové ravioly s ricottou bez výčitek!

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gricotta
4 stroužkyčesnek
1/4 šálkučerstvá bazalka
1 šáleknastrouhaný parmazán
3 ksstředně velká cuketa
podle chuti rozmarýn

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem nebo jemně vymažeme olejem.
    Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Cuketu nakrájíme škrabkou na brambory na tenké plátky, které na plechu uložíme do tvaru kříže (jeden přes druhý).
  3. V misce smícháme ricottu, prolisovaný česnek, nastrouhaný parmezán, čerstvou bazalku, kterou jsme nasekali na drobno, jemně nasekaný rozmarýn (nemusí být), osolíme, opepříme podle chuti.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Do středu uložíme kuličku sýrové hmoty a zatočíme. Pečeme cca 20 minut.
  5. Podáváme s rajčatovou omáčkou a strouhaným sýrem. Dobrou chuť!Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem

Zdroj: Sumptuousspoonfuls