NejRecept.cz Národní kuchyně Italská kuchyně Cuketovo rajčatová pomazánka do sklenic
Cuketovo rajčatová pomazánka do sklenic
Recept Cuketovo rajčatová pomazánka do sklenic
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   14.8.2020

Cuketovo rajčatová pomazánka do sklenic

Cuket je na zahradách opravdu mnoho. Polévka, omáčka, cuketové špagety, cuketová pizza je již klasikou. Připravit něco z cukety, což málo kdo jedl je opravdu těžké. Já jsem v kuchyni trochu improvizovala a vytvořila jsem chutnou pomazánku. S receptem se samozřejmě podělím. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 kg
cuketa
500 g
mrkev
500 g
paprika
5 stroužků
česnek
1,5 kg
rajče
2,5 lžičky
mletá paprika
100 g
krystalový cukr
2 PL
sůl
200 ml
rostlinný olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pomocí mlýnku na maso pomeleme cuketu, rajčata, papriku a česnek.
  2. Přidáme nastrouhanou mrkev (strouhala jsem na jemném struhadle, ale klidně můžete použít i mlýnek na maso) a všechno to spolu v hrnci smícháme.
  3. Přidáme ostatní suroviny a vaříme na mírném ohni do požadované konzistence. Já měla středně hustou pomazánku, vařila jsem 40 minut.
  4. Ještě horkou pomazánku dáme do sklenic a pořádně uzavřeme. Otočíme dnem vzhůru, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář