NejRecept.cz Dezerty Koláče Cuketový makovec, od kterého se neodlepíte.
Cuketový makovec, od kterého se neodlepíte.
Recept Cuketový makovec, od kterého se neodlepíte.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jemný, křehký a hlavně osvěžující. Dokonce je upečený z cukety, kterou byste nejen při pohledu, ale také při chuti tohoto koláčku neodhalili. Vrch samozřejmě můžete ozdobit i čokoládovou klasickou polevou, případně pokud chcete ještě více osvěžující řezy, tak doporučuji použít citrónovou polevu. Je fantastický. Zkuste. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   9.8.2024

Cuketový makovec, od kterého se neodlepíte.

Jemný, křehký a hlavně osvěžující. Dokonce je upečený z cukety, kterou byste nejen při pohledu, ale také při chuti tohoto koláčku neodhalili. Vrch samozřejmě můžete ozdobit i čokoládovou klasickou polevou, případně pokud chcete ještě více osvěžující řezy, tak doporučuji použít citrónovou polevu. Je fantastický. Zkuste. Autor: Karambola

25 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
150 ml
olej
400 g
polohrubá mouka
50 g
celý mák
400 g
žlutá cuketa
1 bal.
prášek do pečiva

Poleva:

5 lžic
sunquick
5 lžic
voda
350 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Cuketové řezy s mákem jsou dokonalou kombinací svěžesti a jemné chuti. Tento cuketák s mákem vás překvapí svou lehkostí a nečekaně lahodným spojením cukety a máku. Ideální volba pro ty, kteří hledají originální dezert, který potěší nejen chutí, ale i netradičním složením. Zkuste si upéct tento dezert a nechte se okouzlit jeho jednoduchostí a výjimečnou chutí.

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme za stálého šlehání olej. Pak už jen ručně zamícháme na jemném struhadle nastrouhanou žlutou cuketu (já strouhám i se slupkou) a přidáme i směs sypkých surovin - mouku, prášek do pečiva a celý mák.
  2. Připravené těsto naneseme na plech s pečícím papírem (29x38 cm) a dáme upéct. Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut.
  3. Po upečení necháme chvíli vychladnout a vrch polijeme připravenou polevou - vyšleháme vše spolu mixérem do hladké polevy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář