Cuketový perník

Pokud máte ještě cuketu a nevíte jak ji zužitkovat, vyzkoušejte chutný cuketový perník. Ta vůně při pečení je neodolatelná a určitě neodoláte horkému kousku. Autor: Mineralka

Přidal:, 12.9.2016
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Nejlepší dezerty, Perník
Recept Cuketový perník

Suroviny

2 hrnkystrouhané cukety
3/4 hrnkukr. cukr
3 ksvejce
1/2 hrnkuolej
2 hrnkupolohrubá mouka
1 kskypřící prášek do perníku
1 lžičkuperníkové koření
3 PLmeruňkový džem
2 PLkakao

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, zasypeme kr. cukrem a necháme chvíli odstát.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Přidáme olej, vejce, džem a mouku smíchanou s práškem do perníku, kakaem a perníkovým kořením. Dobře zamícháme.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 st. caa 25 min.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Upečený a vychladlý popsypeme moučkovým cukrem.