NejRecept.cz Část dne Oběd Dančí na červeném víně s kořenovou zeleninou a smetanovými knedlíčky
Dančí na červeném víně s kořenovou zeleninou a smetanovými knedlíčky
Recept Dančí na červeném víně s kořenovou zeleninou a smetanovými knedlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Není vůbec na škodu, mít mezi přáteli občas nějakého toho "nimroda". To se pak dá ten jídelníček obohatit i o nějakou tu zvěřinu... Vynikající hlavní jídlo, které občas potěší i naše bříška. Smetanové knedlíčky k tomuto lahodnému masu nesmí chybět. Pokud máte k dispozici toto maso, určitě vyzkoušejte, vyplatí se. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   17.9.2018

Dančí na červeném víně s kořenovou zeleninou a smetanovými knedlíčky

Není vůbec na škodu, mít mezi přáteli občas nějakého toho "nimroda". To se pak dá ten jídelníček obohatit i o nějakou tu zvěřinu... Vynikající hlavní jídlo, které občas potěší i naše bříška. Smetanové knedlíčky k tomuto lahodnému masu nesmí chybět. Pokud máte k dispozici toto maso, určitě vyzkoušejte, vyplatí se. Autor: Danka

50 min
Čas přípravy
190 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Maso:

cca 1 kg dančího masa
dle potřeby
hladká mouka
2 ks
středně velké cibule
2 ks
mrkve
1 ks
kořenová petržel
1/4 ks
celeru
4 stroužky
česneku
400 ml
červeného vína
400 ml
masového vývaru
2 ks
bobkové listy
2 lžičky
sušeného tymiánu
dle chuti
sůl, mletý černý pepř
2 lžíce
zavařeného rybízu alá brusinky
olej
voda

Knedlíčky:

5 ks
starších rohlíků (na kostičky)
2 ks
vejce
1 kelímek
smetany ke šlehání (200g)
80 g
hrubé mouky
hrst
sekané petrželky
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
190 min
Čas vaření
  1. V pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a zarestujeme do zlatohněda. Pomocí stěrky přesuneme do pekáče a pánev vrátíme zpět na plotnu a přilijeme do ní olej.
  2. Maso obalíme v hladké mouce a na pánvi ho po částech osmahneme. Hotové vkládáme do pekáče na zeleninovou směs.
  3. Poté do výpeku vlijeme vývar, necháme "odvařit" a vlijeme na maso. Přilijeme víno, přidáme bobkové listy, tymián, sůl a mletý pepř, přiklopíme a pečeme v troubě na 180 stupňů asi 2 hodinky, občas zkontrolujeme a případně podlijeme trochou vody. Pak odklopíme pokličku, přidáme rybíz a dopékáme do barvy. Dochutíme solí, mletým pepřem a citronovou šťávou.
  4. Rohlíky nasypeme do mísy. V druhé misce smícháme smetanu, vejce a sůl a nalijeme na rohlíky. Přidáme mouku, vše dobře promícháme a necháme 5 minut odstát.
  5. Pak přimícháme petrželku a ihned vlhkýma rukama tvoříme malé knedlíčky, které ukládáme na pomoučené prkénko. Zavařujeme ve vroucí osolené vodě 10 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář