NejRecept.cz Část dne Oběd Dejte sbohem kalorické tatarské omáčce. Připravte si lehčí verzi, která je k nerozeznání od kupované.
Dejte sbohem kalorické tatarské omáčce. Připravte si lehčí verzi, která je k nerozeznání od kupované.
Recept Dejte sbohem kalorické tatarské omáčce. Připravte si lehčí verzi, která je k nerozeznání od kupované.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Dostali jste chuť na tatarskou omáčku, ale doma žádnou nemáte? Nebo se vám zdá, že ta kupovaná má příliš mnoho kalorií? Vyzkoušejte tento recept na vynikající, a přitom odlehčenou verzi s bílým jogurtem a zakysanou smetanou.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.1.2025

Dejte sbohem kalorické tatarské omáčce. Připravte si lehčí verzi, která je k nerozeznání od kupované.

Dostali jste chuť na tatarskou omáčku, ale doma žádnou nemáte? Nebo se vám zdá, že ta kupovaná má příliš mnoho kalorií? Vyzkoušejte tento recept na vynikající, a přitom odlehčenou verzi s bílým jogurtem a zakysanou smetanou.

10 min
Čas přípravy
Suroviny
2 ks
zakysaná smetana
2 ks
bílý jogurt
4 ks
kyselá okurka
1 ks
cibule
3 lžíce
hořčice
podle chuti
vegeta
podle chuti
koření
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy

Domácí tatarská omáčka je lehká a chutná. Servírovat ji můžete k masu i bramborám připraveným na různé způsoby. Pokud byste doma neměli bílý jogurt, nahraďte ho jemným tvarohem. Ten zajistí, že omáčka bude mít krémovou konzistenci.

  1. Jako první si připravíme cibuli a okurky, které nakrájíme nadrobno.
  2. Smetanu smícháme s jogurtem a hořčicí a přidáme okurky s cibulí.
  3. Hotovou tatarskou omáčku dochutíme kořením a vegetou, znovu promícháme a vložíme do lednice alespoň na 30 minut.

Tatarskou omáčku můžete používat jako klasickou kupovanou. Pokud nechcete, aby nasákla pachy od dalších potravin v lednici, dejte ji do sklenice nebo jiné uzavíratelné nádoby, kde vám vydrží několik dní.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář