NejRecept.cz Pečivo Pagáče Dělali jste už někdy pagáče z taveného sýra? Že ne? Chyba! Jsou vynikající, vyzkoušejte i vy.
Dělali jste už někdy pagáče z taveného sýra? Že ne? Chyba! Jsou vynikající, vyzkoušejte i vy.
Recept Dělali jste už někdy pagáče z taveného sýra? Že ne? Chyba! Jsou vynikající, vyzkoušejte i vy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Existuje mnoho receptů na pagáče, ale tento je dokonalý. Do těsta se přidává smetana, máslo a tavený sýr a díky tomu jsou naprosto měkké, nadýchané a mají skvělou sýrovou chuť. Určitě je musíte také vyzkoušet a zaručeně si je zamilujete.

Mishenka Mishenka    ·   12.4.2024

Dělali jste už někdy pagáče z taveného sýra? Že ne? Chyba! Jsou vynikající, vyzkoušejte i vy.

Existuje mnoho receptů na pagáče, ale tento je dokonalý. Do těsta se přidává smetana, máslo a tavený sýr a díky tomu jsou naprosto měkké, nadýchané a mají skvělou sýrovou chuť. Určitě je musíte také vyzkoušet a zaručeně si je zamilujete.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
75 g
tavený sýr (6 ks trojúhelníků veselá kráva)
100 g
zakysaná smetana
100 g
rozpuštěné máslo
1,6 dcl
mléko
2/3 lžíce
sůl
1 lžička
mletý kmín
1/2 ks
droždí
na potření
vejce
50 g
mozzarella na posypání
ma posypání
celý kmín
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Z mléka a droždí si uděláme kvásek.
  2. Smícháme mouku, sůl, tavený sýr, smetanu, vejce, mletý kmín a kvásek a vypracujeme těsto.
  3. Necháme asi hodinu vykynout.
  4. Těsto rozválejte a přeložte. To uděláme dvakrát a necháme vykynout.
  5. Vykrajujeme pagáče, které necháme na plechu ještě 20 min podkynout.
  6. Potřeme vajíčkem, posypeme sýrem a kmínem.
  7. Pečeme 20 min na 200st.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář