Velmi jemný a lahodný broskvový koláč, který se skládá ze dvou vrstev – z jemného piškotového těsta a nadýchaného krému sestávajícího ze šlehačky, mascarpone a bílé čokolády. Přidala jsem broskve, ale dovedu si to představit i s malinami, díky nimž by to bylo osvěžující. Samozřejmě, kdo má rád jahody nebo ostružiny, případně jiné ovoce, může si zvolit podle chuti.
Velmi jemný a lahodný broskvový koláč, který se skládá ze dvou vrstev – z jemného piškotového těsta a nadýchaného krému sestávajícího ze šlehačky, mascarpone a bílé čokolády. Přidala jsem broskve, ale dovedu si to představit i s malinami, díky nimž by to bylo osvěžující. Samozřejmě, kdo má rád jahody nebo ostružiny, případně jiné ovoce, může si zvolit podle chuti.
Broskvové řezy jsou svěží, šťavnaté a velmi chutné. Tím, že do nich můžete použít jakékoli ovoce, si je snadno přizpůsobíte přesně podle svých představ. Zákusek je výborný jako sladká tečka za dobrým obědem nebo jako sváteční dezert na různé oslavy či nedělní posezení s blízkými.
Řezy skladujte na chladném místě – ideálně v lednici, kde vám vydrží co nejdéle. Na dekoraci můžete použít nastrouhanou čokoládu, kakao, ořechy, nebo nechte zákusek jen tak. Dobře bude vypadat i bez jakékoli ozdoby.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě