Děravé koblihy

Masopust, masopust, óóó masopust. Tento týden máme do slova velmi sladký. Už jsem dělala klasické fánky/boží milosti, nyní jsou to fantastické sladké děravé koblihy. Tyto koblihy dělávám tehdy, když je chci přepravit v dózičce. Nemusí se zdobit svrchu, ale při pečení se uvnitř udělá bublina, do které prostřednictvím stříkací piškole nebo cukrářského sáčku nastříkám marmeládu nebo nutellu. Bohužel doma jsem nenašla cukrářský sáček, tak tentokrát jsem je zdobila svrchu, ale určitě zkuste pokud nechcete zdobit shora. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 18.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Děravé koblihy

Suroviny

250 mlmléka
2 ksžloutky
2 PLolej
1 lžičkusůl
3 PLkr. cukr
100 gpolohrubá mouka
350 ghladká mouka
3 PLrum
špetkacitronová kůra
1 bal.vanilkový cukr
1/2 kostkadroždí
olej na smažení
marmeláda na plnění nebo ozdobu
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. V misce si připravíme kvásek. Trochu mléka ohřejeme, přidáme droždí a necháme odstát. Přidáme žloutky, olej a všechny ostatní suroviny, které potřebujeme na přípravu těsta.
  2. Těsto zpracujeme do kuličky, zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Když těsto zdvojnásobilo svůj objem, přendáme ho na desku.
  3. Rozválíme na tloušťku cca 1 cm a vykrajujeme kolečka. Necháme na desce trochu nakynout a můžeme smažit.
  4. Nezapomeňte olej dobře rozehřát, abyste koblihy nevkládaly do studeného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Po vysmažení koblihy necháme okapat na papírovém ubrousku.
  5. Pomocí cukrářského sáčku nebo stříkačky naplníme koblihy. Já jsem doma neměla žádný sáček ani stříkačku, tak jsem marmeládu dala navrch. Uvnitř sice byla dírka, ale to vůbec nevadí. Vrch ještě posypeme moučkovým cukrem.