Dezert ,,pštrosí vajíčka,,

Skvěle vypadající, chutný dezert v podobě pštrosího vajíčka. Vyzkoušejte si doma udělat tento dezert a uvidíte, že se bude nejen líbit, ale i chutnat!

Přidal:, 30.10.2014
Kategorie: Chuťovky, Broskve, Podle ovoce
Recept Dezert ,,pštrosí vajíčka,,

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 gmléčná čokoláda
600 mlsmetana ke šlehání
40 gželatina
500 gkonzervované broskve
1 bal.vanilkový pudink
malé balóny
voda

Postup přípravy

  1. Balóny si nafoukneme do takové velikosti jako vypadá pštrosí vajíčko.
    Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Čokoládu si rozpustíme nad párou a když nám mírně vychladne, ponoříme do ní nafouknuté balóny (tak cca do poloviny). Následně je položíme na papírem vyložený plech a necháme ztuhnout.
  3. Když nám čokoláda ztuhne, balónek praskneme a odstraníme ho z každé strany.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Želatinu si necháme nabobtnat podle návodu ve vodě.
  5. Smetanu ke šlehání si vylijeme do misky, přidáme pudink a nakrájené (nebo mixované) broskve (nějaké necháme celé na ozdobu), které vyšleháme mixérem. Postupně přidáme želatinu a dobře promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Touto směsí naplníme čokoládové poháry a na vrch položíme polovinu broskve. Necháme zchladit v ledničce a podáváme. Dobrou chuť!