NejRecept.cz Dezerty Koláče Dezert rozplývající se na jazyku. Zapomeňte na troubu - bez pečení a dlouhé přípravy.
Dezert rozplývající se na jazyku. Zapomeňte na troubu - bez pečení a dlouhé přípravy.
Recept Dezert rozplývající se na jazyku. Zapomeňte na troubu - bez pečení a dlouhé přípravy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   4.6.2021

Dezert rozplývající se na jazyku. Zapomeňte na troubu - bez pečení a dlouhé přípravy.

Takové dezerty miluje moje dcera. Nepečené a rychlé, sladké a chutné. Nepečená spodní vrstva sestává z dětské krupice, střední vrstva z vanilkového pudinku a vrch je chutná čokoládová ganache. Autor: Lacusin

25 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Spodní vrstva:

500 ml
mléko
100 g
krystálový cukr
100 g
dětská krupice

Prostřední vrstva:

500 ml
mléko
5 lžic
krystálový cukr
2 ks
vanilkový pudink
80 g
máslo
80 g
smetany na šlehání

Horní vrstva:

250 ml
smetana ke šlehání
150 g
čokoláda na vaření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve uvaříme spodní vrstvu. V mléce rozmícháme cukr a krupici a vaříme do zhoustnutí.
  2. Do formy vyložené pečícím papírem rozetřeme spodní vrstvu a dáme vychladit.
  3. Na prostřední vrstvu smícháme mléko, cukr a pudinkové prášky. Dáme vařit a za stálého míchání uvaříme do zhoustnutí. Přendáme do misky, zakryjeme folií a necháme vychladnout.
  4. Máslo vyšleháme, přidáme smetanu a vychladlý pudink a vyšleháme. Navrstvíme na spodní vrstvu.
  5. Ohřejeme smetanu téměř k varu a přisypeme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Pak nalijeme na prostřední vrstvu. Necháme vychladit, nejlépe přes noc.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář