Dezert s jahodami, sněhovými pusinkami a šlehačkou

Už se těším na jahodovou sezónu, kdy si připravíme ty nejlepší dezerty jaké existují, tedy alespoň podle mě jsou jahodové dezerty nejlepší. Tento dezert je velmi populární v Anglii, je zcela jednoduchý a velmi chutný. Dezert si samozřejmě můžete připravit i s jiným ovocem, ale tradičně se připravuje s jahodami. Stejně si můžete šlehačku zaměnit za kopeček zmrzliny, hlavně v létě to dokonale osvěží. Je to dezert, který si umíte připravit i do 15 minut, pokud sněhové pusinky nebudete dělat doma, ale je zakoupíte v obchodě. Autor: Adkas

Přidal:adkas, 15.3.2017
Kategorie: Chuťovky, Koláče, cukroví, 15 minutovky
Dezert s jahodami, sněhovými pusinkami a šlehačkou

Suroviny

Na 6 sklenic:
16 ksmenší sněhové pusinky
500 mlsmetana ke šlehání
400 gčerstvé jahody
Na pusinky:
4 ksbílky
240 gkr. cukr
špetkasůl
4 PLcitronová šťáva na 1 bílek
1 lžičkasolamyl

Postup přípravy

  1. Pusinky:
    Bílky vyšleháme se špetkou soli. Přidáme postupně po lžících cukr a pořádně šleháme, dokud nedostaneme pěkně bílou lesklou pěnu, ve které zůstávají stopy od metliček mixéru.
  2. Pak přidáme citronovou šťávu a opět dobře šleháme. Nakonec přidáme solamyl a opět šleháme. Přeložíme bílky do cukrářského sáčku a nastříkáme na plech vyložený papírem pusinky.
  3. Sušíme v troubě prei 90 stupních cca 2 hodiny. Pokud jsou pusinky dobře usušené, dají se pěkně oddělit od papíru.
  4. Postup na přípravu dezertu:
    Z jahod si odebereme asi 100 g a rozmixujeme ponorným mixérem. Jahodovou hmotu můžete propasírovat i přes síto, abyste se zbavili jadérek.
  5. Odložíme stranou a vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky. Cukr nedáváme, pusinky jsou dost sladké.
  6. Na dno sklenice dáme mírně podrcené pusinky, přikryjeme šlehačkou a na vrch pokrájené jahody. Postup opakujeme, dokud nemáme sklenice plné. Ozdobíme odloženými jahodami a podáváme.

Můj blog: Adkas-tastyfood