Dezert s jahodami, sněhovými pusinkami a šlehačkou

Recept Dezert s jahodami, sněhovými pusinkami a šlehačkou

Přidal: , 15.3.2017

Kategorie: Koláče, cukroví, 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už se těším na jahodovou sezónu, kdy si připravíme ty nejlepší dezerty jaké existují, tedy alespoň podle mě jsou jahodové dezerty nejlepší. Tento dezert je velmi populární v Anglii, je zcela jednoduchý a velmi chutný. Dezert si samozřejmě můžete připravit i s jiným ovocem, ale tradičně se připravuje s jahodami. Stejně si můžete šlehačku zaměnit za kopeček zmrzliny, hlavně v létě to dokonale osvěží. Je to dezert, který si umíte připravit i do 15 minut, pokud sněhové pusinky nebudete dělat doma, ale je zakoupíte v obchodě. Autor: Adkas

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.3.2017

Kategorie: Koláče, cukroví, 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Na 6 sklenic:

16 ksmenší sněhové pusinky
500 mlsmetana ke šlehání
400 gčerstvé jahody

Na pusinky:

4 ksbílky
240 gkr. cukr
špetkasůl
4 PLcitronová šťáva na 1 bílek
1 lžičkasolamyl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pusinky:
    Bílky vyšleháme se špetkou soli. Přidáme postupně po lžících cukr a pořádně šleháme, dokud nedostaneme pěkně bílou lesklou pěnu, ve které zůstávají stopy od metliček mixéru.
  2. Pak přidáme citronovou šťávu a opět dobře šleháme. Nakonec přidáme solamyl a opět šleháme. Přeložíme bílky do cukrářského sáčku a nastříkáme na plech vyložený papírem pusinky.
  3. Sušíme v troubě prei 90 stupních cca 2 hodiny. Pokud jsou pusinky dobře usušené, dají se pěkně oddělit od papíru.
  4. Postup na přípravu dezertu:
    Z jahod si odebereme asi 100 g a rozmixujeme ponorným mixérem. Jahodovou hmotu můžete propasírovat i přes síto, abyste se zbavili jadérek.
  5. Odložíme stranou a vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky. Cukr nedáváme, pusinky jsou dost sladké.
  6. Na dno sklenice dáme mírně podrcené pusinky, přikryjeme šlehačkou a na vrch pokrájené jahody. Postup opakujeme, dokud nemáme sklenice plné. Ozdobíme odloženými jahodami a podáváme.

Můj blog: Adkas-tastyfood

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit