NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky
Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky
Recept Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Reny Naty A.    ·   7.3.2016

Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky

Já jsem si to těsto tak oblíbila, že z nej dělám rohlíky a i houstičky. Je výborný! Autor: Reny Naty A.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
3 dl
vlažné mléko
1,3 dl
olej
1 kostka
droždí
12 g
sůl
1 lžičky
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko si lehce ohhřejeme, jen na vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a posypeme lžičkou kr. cukru a přiklopíme. Necháme vzejít kvásek cca 10 min.
  2. Do hnetací mísy si mezi tím připravíme mouku, sůl, olej a přidáme kvásek. Těsto necháme hníst v robotu cca 10 minut na nejnižším stupni.
  3. Těsto pak přeložíme do lehce vyolejované mísy a necháme hodinu kynout. Mezi tím jednou přeložíme.
  4. Než je dám do trouby, jen postříkam rozprašovačem na kytky (vodou). Na vrch můžete ještě šoupnout kmín a sůl. 10 minut necháme na plechu kynout a pak rovnou do trouby. Pečeme při 220 stupňů cca 14 minut. 

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář