Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky

Já jsem si to těsto tak oblíbila, že z nej dělám rohlíky a i houstičky. Je výborný! Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 7.3.2016
Kategorie: Housky a bulky, Pečivo
Recept Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky

Suroviny

500 ghladká mouka
3 dlvlažné mléko
1,3 dlolej
1 kostkadroždí
12 gsůl
1 lžičkykr. cukr

Postup přípravy

  1. Mléko si lehce ohhřejeme, jen na vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a posypeme lžičkou kr. cukru a přiklopíme. Necháme vzejít kvásek cca 10 min.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Do hnetací mísy si mezi tím připravíme mouku, sůl, olej a přidáme kvásek. Těsto necháme hníst v robotu cca 10 minut na nejnižším stupni.
  3. Těsto pak přeložíme do lehce vyolejované mísy a necháme hodinu kynout. Mezi tím jednou přeložíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Než je dám do trouby, jen postříkam rozprašovačem na kytky (vodou). Na vrch můžete ještě šoupnout kmín a sůl. 10 minut necháme na plechu kynout a pak rovnou do trouby. Pečeme při 220 stupňů cca 14 minut. 

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL