Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky

Recept Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky

Přidal: , 7.3.2016

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Já jsem si to těsto tak oblíbila, že z nej dělám rohlíky a i houstičky. Je výborný! Autor: Reny Naty A.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 7.3.2016

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

SUROVINY

500 ghladká mouka
3 dlvlažné mléko
1,3 dlolej
1 kostkadroždí
12 gsůl
1 lžičkykr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko si lehce ohhřejeme, jen na vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a posypeme lžičkou kr. cukru a přiklopíme. Necháme vzejít kvásek cca 10 min.
  2. Do hnetací mísy si mezi tím připravíme mouku, sůl, olej a přidáme kvásek. Těsto necháme hníst v robotu cca 10 minut na nejnižším stupni.
  3. Těsto pak přeložíme do lehce vyolejované mísy a necháme hodinu kynout. Mezi tím jednou přeložíme.
  4. Než je dám do trouby, jen postříkam rozprašovačem na kytky (vodou). Na vrch můžete ještě šoupnout kmín a sůl. 10 minut necháme na plechu kynout a pak rovnou do trouby. Pečeme při 220 stupňů cca 14 minut. 

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit