NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Dokonalá bublanina: Za 10 minut připravená a přitom měkoučká jako pavučina
Dokonalá bublanina: Za 10 minut připravená a přitom měkoučká jako pavučina
Recept Dokonalá bublanina: Za 10 minut připravená a přitom měkoučká jako pavučina
Foto: Jaja79

Není nad takové rychlé dezerty. Za 10 minut připravená, postačí už jen vložit do vyhřáté trouby a upéct. Nebíčko v tlamičce. Vyzkoušejte i vy. Ovoce můžete obměňovat. Já jsem použila jahody a červený rybíz. Autor: Jaja

Jaja79    ·   17.6.2022

Dokonalá bublanina: Za 10 minut připravená a přitom měkoučká jako pavučina

Není nad takové rychlé dezerty. Za 10 minut připravená, postačí už jen vložit do vyhřáté trouby a upéct. Nebíčko v tlamičce. Vyzkoušejte i vy. Ovoce můžete obměňovat. Já jsem použila jahody a červený rybíz. Autor: Jaja

10 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme: 1 hrnek= 250 ml

2 hrnek
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
1 hrnek
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 hrnek
mléko
1/2 hrnek
olej
3 ks
vajíčko
špetka
sůl

Na vrch:

podle chuti - jahody, rybíz, maliny
ovoce
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. V misce vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme tekuté přísady. Nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto nalijeme na menší vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Navrch poklademe čerstvé jahody obalené v mouce (neklesnou do těsta), případně jiné, sezónní ovoce. Můžeme použít i mražené ovoce. Pečeme asi 30-40 min. na 160 stupňů, podle trouby. Třeba kontrolovat. Dobrou chuť.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář