NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Dukátové buchtičky Dokonalé dukátové buchtičky. Takto si zajistíte, že budou stejně velké.
Dokonalé dukátové buchtičky. Takto si zajistíte, že budou stejně velké.
Recept Dokonalé dukátové buchtičky. Takto si zajistíte, že budou stejně velké.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Návod, jak připravit dukátové buchtičky během 10 minut. Někdy jsme dukátové buchtičky skládali na plech kousek po kousku. Dělala jsem to donedávna i já, dokud mě moje sousedka nenaučila jeden trik. Díky němu je připravuje rychlostí blesku. Tajemství spočívá v tom, že hady položíme na plech a až následně nakrájíme na kousky, které se během pečení krásně oddělí. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   25.2.2025

Dokonalé dukátové buchtičky. Takto si zajistíte, že budou stejně velké.

Návod, jak připravit dukátové buchtičky během 10 minut. Někdy jsme dukátové buchtičky skládali na plech kousek po kousku. Dělala jsem to donedávna i já, dokud mě moje sousedka nenaučila jeden trik. Díky němu je připravuje rychlostí blesku. Tajemství spočívá v tom, že hady položíme na plech a až následně nakrájíme na kousky, které se během pečení krásně oddělí. Autor: Jaja79

85 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
2 lžíce
krupicový cukr
40 g
droždí
špetka
sůl
1 ks
vejce
100 ml
olej
300 ml
mléko

Omáčka:

40 g
vanilkový pudink
3 lžíce
krupicový cukr
12 g
vanilkový cukr
800 ml
mléko
Postup receptu
Vytisknout
85 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Dukátové buchtičky jsou klasikou, kterou milují dospělí i děti. Já jsem roky bojovala s tím, že neměly rovnoměrný tvar. Některé byly větší, jiné zase menší. A i když jim to na chuti neubralo, já jsem s nimi jednoduše nebyla spokojená. Nedávno jsem ale dostala praktický tip, jak je naskládat na plech tak, aby vypadaly rovnoměrně. A povedlo se!

  1. Všechny suroviny na těsto vypracujeme v míse do jednotného těsta, které necháme kynout při pokojové teplotě asi 1 hodinu. Pokud byste hledali ještě nějaký univerzální recept na sladké kynuté těsto, vyzkoušejte tento – je vhodný jak na pečené buchty, tak i na buchty na páře.
  2. Po vykynutí z těsta odebíráme menší kousky, které vytvarujeme do hadů. Hady pokládáme na plech vyložený pečicím papírem těsně vedle sebe a rádýlkem je nakrájíme na kostky.
  3. Takto připravené dukátové buchtičky potřeme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C asi 20 minut.
  4. Po upečení necháme buchtičky chvíli vychladnout a následně je můžeme oddělit jednu od druhé.
  5. Omáčka: V mléce rozmícháme vanilkový pudink, krupicový a vanilkový cukr a uvaříme mírně hustý pudink. Pudinkem polijeme dukátové buchtičky a můžeme servírovat.

Buchtičky jsou díky tomuto receptu křupavé a nadýchané. Ve spojení s vanilkovým pudinkem jsou skutečně neodolatelné. Pokud byste měli chuť na jiné sladké jídlo, můžete vyzkoušet například naše koblihy pečené v troubě, které jsou jemné jako pírko.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář