NejRecept.cz Přílohy Rýže Rizoto Dokonalé houbové rizoto jako z restaurace? Do receptu přidejte máslo a trochu vína.
Dokonalé houbové rizoto jako z restaurace? Do receptu přidejte máslo a trochu vína.
Dokonalé houbové rizoto jako z restaurace? Do receptu přidejte máslo a trochu vína.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Rizoto je oblíbeným pokrmem zejména díky jednoduché přípravě a skvělé chuti. Můžete do něj přidat cokoliv, včetně zeleniny, masa či hub. Pokud máte chuť na jeho krémovou verzi, máme pro vás recept, díky kterému dosáhnete výsledek jako z restaurace.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.9.2024

Dokonalé houbové rizoto jako z restaurace? Do receptu přidejte máslo a trochu vína.

Rizoto je oblíbeným pokrmem zejména díky jednoduché přípravě a skvělé chuti. Můžete do něj přidat cokoliv, včetně zeleniny, masa či hub. Pokud máte chuť na jeho krémovou verzi, máme pro vás recept, díky kterému dosáhnete výsledek jako z restaurace.

15 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
200 g
rýže
200 g
čerstvé houby
1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
500 ml
vývar
55 g
máslo
3 lžíce
olej
125 ml
suché bílé víno
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
sůl
podle chuti
parmazán
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Na krémové rizoto můžete použít jakékoliv houby, které máte doma. Výborně chutnají jak ty, které jste nasbírali v lese, tak i kupované žampiony. Na rozdíl od běžného zeleninového rizota je krémové o něco těžší, proto je ideální spíše na oběd.

  1. Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a opečeme na pánvi s trochou oleje.
  2. Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli a česneku. Chvíli restujeme a přidáme rýži, kterou jsme si předtím propláchli vodou.
  3. Když je rýže mírně opečená, zalijeme ji 1/3 vývaru a počkáme, dokud se celý nevstřebá. Pokud je to potřeba, postupně přidáváme další vývar.
  4. Rizoto osolíme a opepříme. Ztlumíme plamen a zalijeme ho vínem.
  5. Když rýže změkne, přidáme máslo a vše dobře promícháme. Před podáváním můžeme rizoto ozdobit parmazánem nebo jiným druhem sýra.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář