NejRecept.cz Maso Hovězí maso Dokonale křehké hovězí kousky na šťávě se špenátem.
Dokonale křehké hovězí kousky na šťávě se špenátem.
Recept Dokonale křehké hovězí kousky na šťávě se špenátem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Ivana Reisingerová

Nedávno jsem nevěděla, co na oběd. V lednici jsem objevila hovězí, a tak jsem s ním mírně zaexperimentovala. Naservírovala jsem k němu vařené brambory a špenát, čímž vznikla dokonalá kombinace, kterou si doma každý zamiloval. Určitě vyzkoušejte. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   8.3.2025

Dokonale křehké hovězí kousky na šťávě se špenátem.

Nedávno jsem nevěděla, co na oběd. V lednici jsem objevila hovězí, a tak jsem s ním mírně zaexperimentovala. Naservírovala jsem k němu vařené brambory a špenát, čímž vznikla dokonalá kombinace, kterou si doma každý zamiloval. Určitě vyzkoušejte. Autor: Ivana Reisingerová

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Maso:

600 g
hovězí plec
1 lžíce
sádlo
2 ks
velká cibule
1 ks
česnek
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Špenát:

1 lžíce
máslo
1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
podle potřeby
špenát
podle chuti
sůl
podle chuti
černý mletý pepř
1 a 1/2 dcl
smetana na vaření
2 ks
žloutek
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Hovězí maso je šťavnaté a dá se připravit na desítky různých způsobů. Nehledě na to, že k němu můžete naservírovat i mnoho příloh. Já mám nejraději vařené brambory, které jsem připravila i tentokrát.

  1. Maso nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na sádle. Když si všimneme, že je hotové, dáme ho stranou.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a začneme smažit. Jakmile chytí barvu, přidáme česnek nakrájený na tenčí plátky, vrátíme maso a vše okořeníme a osolíme podle chuti.
  3. K masu přilijeme vývar a dusíme, dokud není úplně měkké.
  4. Špenát: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na másle, přidáme česnek a špenát (já jsem použila mražený). Osolíme, opepříme a dusíme přibližně 10 minut. Přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky, promícháme a necháme vařit ještě alespoň 2 minuty.

K masu podávejte přílohu podle svých preferencí. Nejlepší jsou vařené brambory, které nemají příliš výraznou chuť, ale vyzkoušet můžete i pečené. A pokud byste si z hovězího chtěli připravit něco jiného, vyzkoušejte tento recept na hovězí plátky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář