NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Dokonalé kuřecí karbanátky se smetanou a sýrem. Šťavnatý oběd, který bude chutnat celé rodině.
Dokonalé kuřecí karbanátky se smetanou a sýrem. Šťavnatý oběd, který bude chutnat celé rodině.
Recept Dokonalé kuřecí karbanátky se smetanou a sýrem. Šťavnatý oběd, který bude chutnat celé rodině.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tak šťavnaté sýrovo-kuřecí karbanátky jsem už dlouho nejedla. A musím říct, že měly velký úspěch nejen u mě, ale i u ostatních členů rodiny. Recept je přitom velmi jednoduchý. Hodí se tak i jako rychlý oběd během hektického dne.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   12.12.2024

Dokonalé kuřecí karbanátky se smetanou a sýrem. Šťavnatý oběd, který bude chutnat celé rodině.

Tak šťavnaté sýrovo-kuřecí karbanátky jsem už dlouho nejedla. A musím říct, že měly velký úspěch nejen u mě, ale i u ostatních členů rodiny. Recept je přitom velmi jednoduchý. Hodí se tak i jako rychlý oběd během hektického dne.

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Karbanátky:

100 g
cibule
2 stroužky
česnek
800 g
mleté kuřecí maso
40 g
strouhanka
40 g
parmazán
2 lžičky
Worcestrová omáčka
2 lžíce
kečup
podle chuti
mletý pepř
1 a 1/2 lžičky
sůl
1 ks
vejce
2 lžíce
olivový olej
podle potřeby
olej na vymazání

Na zalití:

300 g
smetana na vaření
2 – 3 lžíce
zakysaná smetana
1 lžíce
kečup
1/2 lžičky
sůl
250 g
polotvrdý sýr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Máte chuť na něco dobrého, ale nechcete stát u sporáku celé hodiny? Tyto sýrovo-kuřecí karbanátky jsou tou nejlepší volbou. Stačí jen smíchat několik ingrediencí dohromady, vytvarovat středně velké kuličky a dát je péct. Výborný a sytý oběd či večeři tak budete mít hotovou během několika minut.

  1. Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a přidáme k mletému kuřecímu masu.
  2. K masu následně přidáme ještě strouhanku, nastrouhaný parmazán, Worcestrovou omáčku, kečup, mletý pepř, sůl, rozšlehané vejce, olivový olej a vše spojíme rukama.
  3. Z připravené masové směsi si začneme postupně odebírat menší kousky a tvarovat je do karbanátků. Aby se nám se směsí dobře pracovalo, před každým vytvarováním karbanátku si namočíme ruce do vody. Hotové karbanátky umístíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem.
  4. V samostatné míse smícháme smetanu na vaření spolu se zakysanou smetanou, kečupem a solí. Připravenou smetanovou zálivkou polijeme karbanátky tak, aby byly zcela zakryté, a následně je ještě posypeme nastrouhaným polotvrdým sýrem.
  5. Připravené karbanátky dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 až 210 °C. Pečeme přibližně 35 až 40 minut.

Hotové karbanátky podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou vařené brambory nebo klidně i rýže. Výsledný pokrm není suchý, a to zejména díky smetaně, která zaručuje jeho šťavnatost a výbornou chuť.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář