NejRecept.cz Dezerty Koláče Dokonalé sušenky s čokoládovým krémem z nejlepšího těsta. Doporučuji vyzkoušet všemi deseti.
Dokonalé sušenky s čokoládovým krémem z nejlepšího těsta. Doporučuji vyzkoušet všemi deseti.
Recept Dokonalé sušenky s čokoládovým krémem z nejlepšího těsta. Doporučuji vyzkoušet všemi deseti.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   2.3.2024

Dokonalé sušenky s čokoládovým krémem z nejlepšího těsta. Doporučuji vyzkoušet všemi deseti.

Křehké sušenky, které se rozplývají na jazyku. Po ochutnání jsem zůstala velmi mile překvapená. Asi jsem objevila nejlepší těsto na sušenky. Obávala jsem se toho, jestli nějaké zůstanou ke slepení, protože manžel chodil vyjídat ještě čerstvě upečené a teplé. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

125 g
máslo
150 g
moučkový cukr
80 ml
olej
2 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
sůl
80 g
kukuřičný škrob
350 g
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva

K plnění:

150 g
čokoláda
100 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny, postupně přilijeme olej a šleháme, dokud se olej nepřimíchá k máslové hmotě.
  2. Přidáme vajíčka, jedno po druhém a šleháme.
  3. Když se vajíčka spojí s máslovou hmotou přidáme kukuřičný škrob, sůl, hladkou mouku a prášek do pečiva.
  4. Těsto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na půl hodiny.
  5. Zatím připravíme náplň. Smetanu ohřejeme a těsně před bodem varu odstavíme a zalijeme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme a odložíme do chladničky. Občas chodíme promíchat, aby rychleji vychladla. Čím chladnější bude, tím více zhoustne. Musíme odhadnout správný čas na vyjmutí, abychom ji přeložili do cukrářského sáčku a dalo se s ní pracovat. Mně to trvalo cca půl hodiny v chladničce a byla jsem ji promíchat asi 4x.
  6. Z těsta odebíráme lžící menší kousky (cca 25 g), ze kterých uděláme kuličku a pomocí protláčátka na brambory, které používáme na salát (můžete použít i síto s většími dírami) uděláme na povrchu mřížku.
  7. Ukládáme je na papírem vyložený plech a dáme péct na 12 minut při teplotě 180 stupňů. Čas sledujeme - když jsou sušenky zlaté, vybíráme je.
  8. Slepíme je připravenou náplní a necháme zachladit.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář