NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Dokonalé těsto na roládu bez praskání a lámání, hotové za 15 minut.
Dokonalé těsto na roládu bez praskání a lámání, hotové za 15 minut.
Recept Dokonalé těsto na roládu bez praskání a lámání, hotové za 15 minut.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   23.1.2019

Dokonalé těsto na roládu bez praskání a lámání, hotové za 15 minut.

Už jsem vyzkoušela spoustu receptů na rolády a stále se mi při stáčení těsto prolomilo nebo vrch popraskal. Roláda sice chutnala skvěle, ale na pohled to bylo nic moc. Originální recept jsem trošku upravila a vznikl z toho recept na jemné a vláčné těsto, které se stáčí jedna radost :) Doporučuji vyzkoušet. Autor: Triniti

15 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
vejce
120 g
kr. cukr
90 g
hladká mouka
tvarohový krém na plnění
ovoce na plnění - mandarinky
moučkový cukr a čokoláda nebo marmeláda na vrch
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Nakonec, už jen ručně metličkou zamícháme mouku.
  2. Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 7-10 minut.
  3. Po upečení těsto srolujeme i s papírem na pečení a necháme vychladnout. Po vychladnutí stáhneme papír, naplníme krémem a ovocem a srolujeme.
  4. Vrch posypeme cukrem a polijeme polevou cik-cak.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář