Dokonalé těsto na roládu bez praskání a lámání, hotové za 15 minut.

Už jsem vyzkoušela spoustu receptů na rolády a stále se mi při stáčení těsto prolomilo nebo vrch popraskal. Roláda sice chutnala skvěle, ale na pohled to bylo nic moc. Originální recept jsem trošku upravila a vznikl z toho recept na jemné a vláčné těsto, které se stáčí jedna radost :) Doporučuji vyzkoušet. Autor: Triniti

Přidal:, 23.1.2019
Kategorie: Moučníky, 15 minutovky, Dezerty, Sladké rolády
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Dokonalé těsto na roládu bez praskání a lámání, hotové za 15 minut.

Suroviny

6 ksvejce
120 gkr. cukr
90 ghladká mouka
tvarohový krém na plnění
ovoce na plnění - mandarinky
moučkový cukr a čokoláda nebo marmeláda na vrch

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Nakonec, už jen ručně metličkou zamícháme mouku.
  2. Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 7-10 minut.
  3. Po upečení těsto srolujeme i s papírem na pečení a necháme vychladnout. Po vychladnutí stáhneme papír, naplníme krémem a ovocem a srolujeme.
  4. Vrch posypeme cukrem a polijeme polevou cik-cak.