Dokonalý jahodový džem s minimem cukru

Recept Dokonalý jahodový džem s minimem cukru
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Žádný přeslazený džem, žádný složitý recept. Vynikající jahodový džem, který zvládne připravit i začátečník v kuchyni :) Jahody jsou samy o sobě sladké, tak nač přidávat mnoho cukru :) Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kgjahody
250 gkr. cukr
3 gkyselina citronová

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky, případně, pokud spěcháme a nechceme velké kousky, použijeme tyčový mixér.
  2. V misce je zasypeme cukrem a necháme stát 24 hodin.
  3. Po 24 hodinách je promícháme i s kyselinou citrónovou, přendáme do menších hrnců a vaříme do požadované konzistence.
  4. Horký džem naléváme do umytých skleněných pohárů, dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru na hodinu. Zakryjeme ručníkem a necháme stát. Pak je otočíme a po vychladnutí odložíme do komory.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit