Dokonalý jahodový džem s minimem cukru

Žádný přeslazený džem, žádný složitý recept. Vynikající jahodový džem, který zvládne připravit i začátečník v kuchyni :) Jahody jsou samy o sobě sladké, tak nač přidávat mnoho cukru :) Autor: Triniti

Přidal:, 10.6.2019
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Jahody, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Dokonalý jahodový džem s minimem cukru

Suroviny

1 kgjahody
250 gkr. cukr
3 gkyselina citronová

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky, případně, pokud spěcháme a nechceme velké kousky, použijeme tyčový mixér.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. V misce je zasypeme cukrem a necháme stát 24 hodin.
  3. Po 24 hodinách je promícháme i s kyselinou citrónovou, přendáme do menších hrnců a vaříme do požadované konzistence.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Horký džem naléváme do umytých skleněných pohárů, dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru na hodinu. Zakryjeme ručníkem a necháme stát. Pak je otočíme a po vychladnutí odložíme do komory.