Dokonalý makový závin bez minuty kynutí

Recept Dokonalý makový závin bez minuty kynutí

Přidal: Jaja79, 26.3.2020

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

S těstem se pracuje luxusně. Měla jsem trochu málo máku, příště přidám o trochu víc. Dělala jsem i ořechové a kakaové. Snědli se za jedno odpoledne. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 26.3.2020

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kgpolohrubá mouka
4 PLkr. cukr
1 lžičkasůl
1 bal.prášek do pečiva
2 ksvejce
300 mlolej
500 mlmléko
1 kostkadroždí
1/2 lžičkymoučkový cukr
100 mlteplé mléko
na plnění mák, ořechy, kakao - podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 100 ml teplého mléka smícháme s polovinou lžičky moučkového cukru, přidáme kostku droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. V druhé misce smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři části. Můžeme hned pracovat.
  3. Těsto rozválíme na tenčí plát, který potřeme makovou náplní (já mák zaliju horkým mlékem - vznikne hustá masa). Srolujeme a spoj uzavřeme.
  4. Přendáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut - sledujeme. Zbývající dvě těsta jsem naplnila oříšky a kakaem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Dnes jsem recept zkoušel.Neoslovilo to ani mne a ani rodinu.S těstem se špatně pracuje,lepí se a musím hodně improvizovat,abych ho dostal do zpracovatelné podoby.Navíc recept neuvádí zda-li je nutné ho při zabalení potírat.Pokud není potřeba,praskne při pečení.Za mě,to již zkoušet nebudu.Je více osvědčených receptů,které jsou vyzkoušené.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit