NejRecept.cz Dezerty Koláče Dokonalý švestkový cheesecake bez mouky. Díky tomuto triku se vám ovoce nepropadne na dno.
Dokonalý švestkový cheesecake bez mouky. Díky tomuto triku se vám ovoce nepropadne na dno.
Recept Dokonalý švestkový cheesecake bez mouky. Díky tomuto triku se vám ovoce nepropadne na dno.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Sezóna švestek mnohé inspiruje k přípravě různých zajímavých dezertů. K nim patří i osvěžující cheesecake. Pokud jste na něj dostali chuť, vyzkoušejte tento recept, ve kterém vám prozradíme, jak udržet švestky na povrchu, aby koláč vypadal co nejlépe.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.9.2024

Dokonalý švestkový cheesecake bez mouky. Díky tomuto triku se vám ovoce nepropadne na dno.

Sezóna švestek mnohé inspiruje k přípravě různých zajímavých dezertů. K nim patří i osvěžující cheesecake. Pokud jste na něj dostali chuť, vyzkoušejte tento recept, ve kterém vám prozradíme, jak udržet švestky na povrchu, aby koláč vypadal co nejlépe.

20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny

Tvarohový základ

1 kg
měkký tvaroh
5 ks
vejce
1 ks
citron
2 ks
pudink podle chuti
150 g
12 % smetana
200 g
krystalový cukr
3 lžíce
bramborový škrob

Švestky

500 g
čerstvé švestky
1 ks
pudink podle chuti
400 ml
voda
3 lžíce
cukr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření

Na rozdíl od tradičních cheesecaků nemá tento žádný korpus, díky čemuž může být zcela bez lepku. Důležité je jen sledovat složení pudinku. Některé totiž lepek obsahují. Hotová tvarohová směs je velmi univerzální. Kromě švestek se k ní hodí i jiné druhy ovoce, například jablka, broskve nebo hrušky.

  1. Tvaroh smícháme s cukrem. Přidáme smetanu, vejce a šťávu z citronu. Nakonec přisypeme škrob a práškový pudink.
  2. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
  3. Aby nám švestky dobře držely na povrchu koláče, v hrnci uvaříme pudink s vodou a cukrem. Ještě do horkého přidáme připravené ovoce a vše dobře promícháme.
  4. Tvarohovou směs vlijeme do dortové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení, a nahoře rovnoměrně rozložíme švestky v pudinku.
  5. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně hodinu.
  6. Hotový cheesecake necháme úplně vychladnout a následně jej nakrájíme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář