Domácí americká pochoutka MARSHMALLOW
Pokud znáte bonbóny Marshmallow a chutnají Vám, neváhejte a připravte si takovou hmotu v pohodlí svého domova. Hmota vhodná do různých koláčků.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1/3 šálkuvoda
2/3 šálkukr. cukr
3/4 šálkukukuřičný sirup
3 ksbílky
1 lžičkavanilkový extrakt
1/4 lžičkycelulóza CMC - zahušťovadlo do cukrových hmot
- Vodu, kr. cukr a kukuřičný sirup v hrnci zahřejeme. Občas promícháme.
- Hmotu zahřejeme na cca 115 stupňů - odzkoušíme, zda kapka připravené hmoty se ve sklenici se studenou vodou přemění na malou kuličky - pokud ano, přidáme 2 lžíce kr. cukru a 1/4 lžičky CMC.
- Když je sirup připravený pomalu ho vmícháme k vyšlehaným bílkam za stálého míchání - nemůžeme přestat míchat.
Zdroj: Mojepasjekrakow
KOMENTÁŘE K RECEPTU