Domácí americká pochoutka MARSHMALLOW

Pokud znáte bonbóny Marshmallow a chutnají Vám, neváhejte a připravte si takovou hmotu v pohodlí svého domova. Hmota vhodná do různých koláčků.

Přidal:, 13.3.2015
Kategorie: Chuťovky
Recept Domácí americká pochoutka MARSHMALLOW

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/3 šálkuvoda
2/3 šálkukr. cukr
3/4 šálkukukuřičný sirup
3 ksbílky
1 lžičkavanilkový extrakt
1/4 lžičkycelulóza CMC - zahušťovadlo do cukrových hmot

Postup přípravy

  1. Vodu, kr. cukr a kukuřičný sirup v hrnci zahřejeme. Občas promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Hmotu zahřejeme na cca 115 stupňů - odzkoušíme, zda kapka připravené hmoty se ve sklenici se studenou vodou přemění na malou kuličky - pokud ano, přidáme 2 lžíce kr. cukru a 1/4 lžičky CMC.
  3. Když je sirup připravený pomalu ho vmícháme k vyšlehaným bílkam za stálého míchání - nemůžeme přestat míchat.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Hmotu mícháme asi 5 minut do úplného zhoustnutí a nakonec přidáme vanilkový extrakt. Pořádně vymícháme ještě cca 1-2 minuty a takto připravený krém navrstvíme do uzavíratelných sklenic.
  5. V uzavřené nádobě vydrží tato hmota cca 2 týdny. Hmotu můžeme použít do různé nádivky nebo jako polevu na koláče. Dobrou chuť!Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Zdroj: Mojepasjekrakow