Domácí americká pochoutka MARSHMALLOW

Recept Domácí americká pochoutka MARSHMALLOW

Přidal: , 13.3.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud znáte bonbóny Marshmallow a chutnají Vám, neváhejte a připravte si takovou hmotu v pohodlí svého domova. Hmota vhodná do různých koláčků.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.3.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1/3 šálkuvoda
2/3 šálkukr. cukr
3/4 šálkukukuřičný sirup
3 ksbílky
1 lžičkavanilkový extrakt
1/4 lžičkycelulóza CMC - zahušťovadlo do cukrových hmot

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vodu, kr. cukr a kukuřičný sirup v hrnci zahřejeme. Občas promícháme.
  2. Hmotu zahřejeme na cca 115 stupňů - odzkoušíme, zda kapka připravené hmoty se ve sklenici se studenou vodou přemění na malou kuličky - pokud ano, přidáme 2 lžíce kr. cukru a 1/4 lžičky CMC.
  3. Když je sirup připravený pomalu ho vmícháme k vyšlehaným bílkam za stálého míchání - nemůžeme přestat míchat.
  4. Hmotu mícháme asi 5 minut do úplného zhoustnutí a nakonec přidáme vanilkový extrakt. Pořádně vymícháme ještě cca 1-2 minuty a takto připravený krém navrstvíme do uzavíratelných sklenic.
  5. V uzavřené nádobě vydrží tato hmota cca 2 týdny. Hmotu můžeme použít do různé nádivky nebo jako polevu na koláče. Dobrou chuť!

Zdroj: Mojepasjekrakow

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit