Domácí bagety

Domácí bagety. Autor: Bona

Přidal:, 19.4.2016
Kategorie: Veky a bagety, Pečivo
Recept Domácí bagety

Suroviny

Těsto:
250 mlmléka
30 gozpuštěné hery, másla, stelly a pod
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
1/2 kostkydroždí

Postup přípravy

  1. Klasicky kynuté těsto následně udělat bagetky, naříznout na povrchu. Nechat na plechu vykynout cca 30-45 min potřeme osoleným mlékem, pečeme v předehráté troubě na 180 stupňů do růžova (pro lepčí kůrku je dobré dát na dno trouby misku s vodou, výsledek je fakt lepší).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pokud máte rádi celozrné pečivo můžete samozřejmě část mouky nahradit celozrnou, grahamovou, špaldovou podle chuti semínka záleži na každého chuti.