Domácí bagety

Recept Domácí bagety

Přidal: , 19.4.2016

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí bagety. Autor: Bona

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.4.2016

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo

SUROVINY

Těsto:

250 mlmléka
30 gozpuštěné hery, másla, stelly a pod
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
1/2 kostkydroždí

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Klasicky kynuté těsto následně udělat bagetky, naříznout na povrchu. Nechat na plechu vykynout cca 30-45 min potřeme osoleným mlékem, pečeme v předehráté troubě na 180 stupňů do růžova (pro lepčí kůrku je dobré dát na dno trouby misku s vodou, výsledek je fakt lepší).
  2. Pokud máte rádi celozrné pečivo můžete samozřejmě část mouky nahradit celozrnou, grahamovou, špaldovou podle chuti semínka záleži na každého chuti.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit