Domácí BANÁNKY V ČOKOLÁDĚ

Recept Domácí BANÁNKY V ČOKOLÁDĚ

Přidal: , 31.10.2015

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Banány

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Máte rádi banány v čokoládě, které víte koupit v různých supermarketech či hypermarketech? Vyzkoušejte si je připravit v pohodlí svého domova.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.10.2015

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Banány

SUROVINY

Budeme potřebovat:

250 gkr. cukr
200 + 100 ml voda
15 mlbanánový extrakt
27 gželatina v prášku

Glazura:

200 gčokoláda
160 gmargarín

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Želatinu namočíme do vody (100 ml) a necháme nabobtnat.
  2. Připravíme si formu o rozměru 20x30 cm a rovnoměrně ji potřeme olejem.
  3. Cukr dáme do vody (200 ml) a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Nabobtnanou želatinu ohřejeme v menším hrnci. Když se želatina rozpustila, odstavíme ji (dáváme pozor, aby nezačala vřít) a přidáme ji do horké cukrové vody. Promícháme a mixérem šleháme cca 15 minut. Přidáme banánovou esenci a promícháme.
  4. Hmotu nalijeme do formy a necháme ztuhnout (trvá to cca 3-4 hodiny).
  5. Ztuhlou hmotu nakrájíme na 20 částí a obalíme v čokoláde (čokoládu spolu s margarínem rozpustíme ve vodní lázni). Necháme ztuhnout na mřížce.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit